Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2021, 14:14
Čas čítania 0:35
Martin Adam Pavlík TASR

Dezinformácie spôsobili, že nemocnice sú dnes preplnené, hlási ministerstvo školstva a vyvracia hoaxy o zmene vyučovania

Dezinformácie spôsobili, že nemocnice sú dnes preplnené, hlási ministerstvo školstva a vyvracia hoaxy o zmene vyučovania
Zdroj: TASR
NEWS ŠKOLSTVO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Stále platí, že školy sa plošne z rozhodnutia ministra zatvárať nebudú.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyvracia nepravdivé informácie o úprave opatrení týkajúcich sa školského vyučovania.

Stále platí, že školy sa plošne z rozhodnutia ministra zatvárať nebudú a riadia sa školským COVID automatom. V platnosti zostáva i to, že situáciu vždy jednotlivo posudzuje príslušný regionálny hygienik. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

Branislav Gröhling.
Branislav Gröhling. Zdroj: TASR/Dano Veselský


„Jediné oficiálne a správne údaje sa zverejňujú na stránke minedu.sk a na oficiálnych sociálnych sieťach ministerstva školstva,“ uvádza rezort školstva. Zavádzajúci hoax o úprave opatrení, ktorý sa šíri internetom, už bol podľa rezortu školstva posunutý príslušným orgánom, ktoré to prešetrujú.



Ministerstvo školstva prosí ľudí, aby verili len overeným zdrojom. „Aj dezinformácie spôsobili, že nemocnice sú dnes preplnené, plánované zákroky sa rušia, zdravotníci sú už za hranicou svojich síl, zatvárajú sa reštaurácie a služby, ľudia prichádzajú o prácu a o zdroje príjmov a všetci sa obávame o zdravie svojich blízkych,“ dodali z ministerstva školstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia