Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2021, 15:30
Čas čítania 2:28
Dominik Vetrák

RECENZIA: 3. séria What We Do in the Shadows

RECENZIA: 3. séria What We Do in the Shadows
Zdroj: FX/HULU
FILMY A SERIÁLY WHAT WE DO IN THE SHADOWS
Uložiť Uložené

Populárna upírska komédia ukončila svoju 3. sériu a my sme z nej stále nadšení.

Vďaka tomuto článku vieš, že tento seriál milujeme. What We Do in the Shadows je film z roku 2014 od Jemaina Clementa a Taiku Waititiho. Obaja si vo filme aj zahrali, a to roly upírov. Snímka je natočená štýlom mockumentary, takže ide o mix dokumentárneho štýlu a komédie/paródie. Postavy sú si teda vedomé toho, že ich niekto natáča, zároveň však žijú svojím klasickým životom a sem-tam poskytnú štábu krátke rozhovory a vyjadrenia.

Namiesto pokračovania sme sa dočkali seriálu, ktorý je ešte kvalitnejší a vtipnejší ako film. V jeho centre sú štyria upíri – Nandor, Nadja, Laszlo a energický Colin Robinson. Ich „familiar“, teda sluha, sa volá Guillermo AKA Gizmo.

Odporúčané
Herci boli z natáčania Duny unesení. Nikto z nich predtým nezažil to, čo sa dialo na pľaci a čo videli na vlastné oči Herci boli z natáčania Duny unesení. Nikto z nich predtým nezažil to, čo sa dialo na pľaci a čo videli na vlastné oči 31. októbra 2021, 14:30

Tretia séria pokračuje tam, kde sme skončili naposledy, čo boli krvavé jatky. Dej sa pekne posúva dopredu, aj keď niektoré postavy (Nandor) majú viac priestoru ako iné. Po prvýkrát v seriáli sme mali dojem, že upíri si nie sú rovnocenní, čo vyústilo do jemného poklesu kvality rozprávania príbehu. Netreba sa však báť, stále sa dočkáš niekoľkých epizód, ktoré ťa rozosmejú alebo zábavne posunú príbeh do nečakaných koľají.

Domov
Zdieľať
Diskusia