Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2021 o 18:30
Čas čítania 2:50
Jakub Paulík

James Bond No Time to Die a 5 najlepších scén, ktoré nás odrovnali

James Bond No Time to Die a 5 najlepších scén, ktoré nás odrovnali
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY JAMES BOND NO TIME TO DIE
Uložiť Uložené

Dočkali sme sa akcie, ale aj dojemných momentov.

Séria filmov s Jamesom Bondom, ktorého stvárňoval charizmatický Daniel Craig, je na konci. V kinách aktuálne beží očakávaná novinka No Time to Die od režiséra C. J. Fukunagu. Ako sa mu vydarila, si môžeš prečítať v našej recenzii. Poďme sa pozrieť na to, ktoré scény z finálnej časti boli podľa nás najvýraznejšie.

Odporúčané
RECENZIA: James Bond No Time to Die RECENZIA: James Bond No Time to Die 30. septembra 2021 o 15:30
Článok bude obsahovať spoilery!

Zabijaci zo Spectra na neho nezabudli

Aj slávny James Bond potrebuje oddych. Ten si spoločne s Madeleine užíval v slnkom zaliatom talianskom mestečku Matera. Dni pokoja a šťastia však nemohli trvať večne. Počas rozlúčky pri hrobe Vesper ho takmer zabije nástražná výbušnina, ktorá zatriasla celým kinom. Diváci boli explóziou na krátky moment otrasení podobne ako hlavný hrdina, no zároveň v napätí očakávali prichádzajúcu akciu.

James Bond ukázal, že sa udržuje v kondícii aj mimo služby a iba málokto ho dokáže zastihnúť nepripraveného. Prvú várku zabijakov dokázal prekabátiť zoskokom z mosta a následne všetkým ukázal, ako vyzerá poriadna adrenalínová jazda na motorke a na jeho špeciálne upravenom aute, ktoré okrem iného skrýva guľomety. Nakoniec však od seba Madeleine odoženie, pretože sa nazdáva, že ho zradila.

Blofeld rozťahuje svoje chápadlá aj z väzenia

O 5 rokov neskôr sa James Bond nachádza na Jamajke, kde ho navštívi agent CIA Felix Leiter a presvedčí ho, aby sa pustil do ďalšej akcie na Kube. Tam sa Bond stretáva s ďalšou agentkou menom Paloma, ktorú si zahrala sympatická Ana de Armas. Tá síce tvrdila, že má za sebou krátky, približne 3-týždňový tréning, no pri bojoch so zloduchmi ukáže, že sa s ňou neradno zahrávať.

Odporúčané
Skvelý film Posledný súboj je hollywoodskym prepadákom, zatiaľ čo slabšie filmy ako Venom 2 a Halloween zabíja zarábajú viac Skvelý film Posledný súboj je hollywoodskym prepadákom, zatiaľ čo slabšie filmy ako Venom 2 a Halloween zabíja zarábajú viac 18. októbra 2021 o 16:30

Celá akcia sa zvrtne v momente, keď Bond začuje hlas svojho starého rivala Blofelda, ktorý mu ide po krku napriek tomu, že sedí vo väzení. Bonda sa pokúsi zabiť prostredníctvom biologickej zbrane, ktorá sa však nakoniec obráti proti prítomným členom organizácie Spectre. Bond a Paloma využijú šancu a rýchlo unesú doktora Obručeva, ktorý im môže pomôcť zastaviť smrtonosný projekt Heracles. V ceste hrdinom však stojí množstvo zabijakov, a tak sa diváci opäť pokochajú skvelou akciou.

James Bond.
James Bond. Zdroj: Universal Pictures

Stretnutie so starým známym

Blofeld patrí medzi najvýraznejších protivníkov Jamesa Bonda. Keďže ho v nových bondovkách stvárnil talentovaný Christoph Waltz, bolo pre divákov takmer nemožné si tohto slizkého, no zároveň charizmatického zločinca nezamilovať.

Stretnutie Bonda s Blofeldom po ich spoločných bojoch vyvoláva poriadnu dávku nostalgie a každý fanúšik série si ich krátky dialóg dozaista vychutnal. Počas neho mu Blofeld zároveň prezradí, že Madeleine nemala s útokom na Matere nič spoločné.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia