Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2021, 8:30
Čas čítania 7:22
Adrián Lukáč

Týždeň v športe: Futbaloví favoriti hromadne zlyhali, začala sa extraliga v hokeji, Európa ničí zvyšok sveta v tenise

Týždeň v športe: Futbaloví favoriti hromadne zlyhali, začala sa extraliga v hokeji, Európa ničí zvyšok sveta v tenise
Zdroj: Twitter/Laver Cup
ŠPORT FORMULA 1 FUTBAL HOKEJ TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zakopnutia futbalových velikánov, šlágre domácej hokejovej extraligy a mnoho iného. Čo všetko sa udialo tento týždeň v športe?

Uplynulý týždeň bol na športové udalosti bohatý. Okrem tradičných víkendových kôl futbalu sa už začala aj slovenská hokejová Tipos extraliga, prebieha tenisový Laver Cup, formula 1 zavítala do Ruska, konali sa majstrovstvá sveta v cyklistike, kde Peter Sagan mohol atakovať 4. titul, a nesmieme zabudnúť na majstrovstvá sveta vo vodnom slalome. V tomto článku ti prinášame krátky súhrn všetkého podstatného, čo sa udialo vo svete športu.

Futbal

Vo futbale sa okrem víkendových kôl hralo aj cez týždeň a zdá sa, že favoritom to veľmi nesadlo. Mnoho z nich zaváhalo súčasne a na popredných priečkach tabuliek sa to poriadne premlelo.

Premier League

Anglická Premier League mala na programe víkendové 6. kolo a hlavným ťahákom bol zápas dvoch tímov s tými najvyššími ambíciami – Chelsea privítala Manchester City. Domácim zápas vôbec nevyšiel, City malo prevahu takmer celý zápas, čo zúročil Gabriel Jesus v 53. minúte. Vďaka jeho zásahu hostia vyhrali najtesnejším rozdielom 1 : 0 a dotiahli sa tak na čelo tabuľky. Rovnako sa dotiahol Everton, ktorý nezaváhal a doma s Norwichom vyhral 2 : 0.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Šancu osamostatniť sa na prvej priečke zahodil aj Manchester United, ktorý doma prekvapivo prehral s Aston Villou 0 : 1 gólom Hauseho z 88. minúty. O to viac môže červených diablov mrzieť zahodená penalta Bruna Fernandesa z 93. minúty. Na prvú priečku o bod sa dostal Liverpool, ale len prekvapivou remízou 3 : 3 v divokom zápase s Brentfordom. Za zmienku stojí ešte výhra Arsenalu nad Tottenhamom 3 : 1, tieto tímy sa však momentálne nachádzajú len v strede tabuľky.

Do čela sa prekvapivo môže dostať Brighton, ktorý má zápas k dobru, ak dnes vyhrá nad Crystal Palace. V tabuľke strelcov sa o prvú priečku delí trojica Antonio (West Ham), Salah (Liverpool) a Vardy (Leicester).

La Liga

Španielska La Liga sa začínala týždeň dohrávkou 5. kola Barcelona – Granada. Katalánci zaváhali a dokázali len remizovať 1 : 1. Nasledovalo 6. kolo, ktoré sa hralo netradične cez pracovný týždeň. V ňom Barcelona opäť zakopla a po remíze 0 : 0 s Cadizom sa začalo hovoriť o kríze v tomto veľkoklube. Naopak, madridské tímy z čela tabuľky svoje zápasy zvládli, Atlético Madrid aj Real Madrid vyhrali. Najmä biely balet sa blysol skvelým výkonom a Mallorcu deklasoval 6 : 1, pričom Asensio zaznamenal hetrik, 2 góly pridal Beznema a jeden presný zásah Isco.

Víkendové 7. kolo malo presne opačný scenár. Barcelona sa prebrala a doma zvíťazila nad Levante 3 : 0, zatiaľ čo klub Atlético Madrid nečakane prehral s Alavés, ktorý mal dovtedy 0 bodov, a spadol na 4. miesto. Vďaka tomu sa na druhú priečku dostal Real Sociedad po výhre 1 : 0 nad Elche a tretia je aktuálne Sevilla po výhre 2 : 0 nad Espanyolom. Real Madrid po bezzubom výkone tak isto prišiel o body, keď len remizoval s Villarealom 0 : 0.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Napriek tomu Real Madrid stále vedie tabuľku, zatiaľ čo hlavný rival FC Barcelona je len na 6. mieste. Útočníkom Realu sa darí aj v štatistikách strelcov. Najlepší je aktuálne Benzema s 8 presnými zásahmi, nasledovaný Viniciusom s 5 gólmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia