Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2021 o 8:30
Čas čítania 7:22
Adrián Lukáč

Týždeň v športe: Futbaloví favoriti hromadne zlyhali, začala sa extraliga v hokeji, Európa ničí zvyšok sveta v tenise

Týždeň v športe: Futbaloví favoriti hromadne zlyhali, začala sa extraliga v hokeji, Európa ničí zvyšok sveta v tenise
Zdroj: Twitter/Laver Cup
ŠPORT FORMULA 1 FUTBAL HOKEJ TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zakopnutia futbalových velikánov, šlágre domácej hokejovej extraligy a mnoho iného. Čo všetko sa udialo tento týždeň v športe?

Uplynulý týždeň bol na športové udalosti bohatý. Okrem tradičných víkendových kôl futbalu sa už začala aj slovenská hokejová Tipos extraliga, prebieha tenisový Laver Cup, formula 1 zavítala do Ruska, konali sa majstrovstvá sveta v cyklistike, kde Peter Sagan mohol atakovať 4. titul, a nesmieme zabudnúť na majstrovstvá sveta vo vodnom slalome. V tomto článku ti prinášame krátky súhrn všetkého podstatného, čo sa udialo vo svete športu.

Futbal

Vo futbale sa okrem víkendových kôl hralo aj cez týždeň a zdá sa, že favoritom to veľmi nesadlo. Mnoho z nich zaváhalo súčasne a na popredných priečkach tabuliek sa to poriadne premlelo.

Premier League

Anglická Premier League mala na programe víkendové 6. kolo a hlavným ťahákom bol zápas dvoch tímov s tými najvyššími ambíciami – Chelsea privítala Manchester City. Domácim zápas vôbec nevyšiel, City malo prevahu takmer celý zápas, čo zúročil Gabriel Jesus v 53. minúte. Vďaka jeho zásahu hostia vyhrali najtesnejším rozdielom 1 : 0 a dotiahli sa tak na čelo tabuľky. Rovnako sa dotiahol Everton, ktorý nezaváhal a doma s Norwichom vyhral 2 : 0.

Odporúčané
KVÍZ: Otestuj svoju pamäť a zisti, ako pozorne si sledoval/-a EURO 2024 KVÍZ: Otestuj svoju pamäť a zisti, ako pozorne si sledoval/-a EURO 2024 18. júla 2024 o 11:30

Šancu osamostatniť sa na prvej priečke zahodil aj Manchester United, ktorý doma prekvapivo prehral s Aston Villou 0 : 1 gólom Hauseho z 88. minúty. O to viac môže červených diablov mrzieť zahodená penalta Bruna Fernandesa z 93. minúty. Na prvú priečku o bod sa dostal Liverpool, ale len prekvapivou remízou 3 : 3 v divokom zápase s Brentfordom. Za zmienku stojí ešte výhra Arsenalu nad Tottenhamom 3 : 1, tieto tímy sa však momentálne nachádzajú len v strede tabuľky.

Do čela sa prekvapivo môže dostať Brighton, ktorý má zápas k dobru, ak dnes vyhrá nad Crystal Palace. V tabuľke strelcov sa o prvú priečku delí trojica Antonio (West Ham), Salah (Liverpool) a Vardy (Leicester).

La Liga

Španielska La Liga sa začínala týždeň dohrávkou 5. kola Barcelona – Granada. Katalánci zaváhali a dokázali len remizovať 1 : 1. Nasledovalo 6. kolo, ktoré sa hralo netradične cez pracovný týždeň. V ňom Barcelona opäť zakopla a po remíze 0 : 0 s Cadizom sa začalo hovoriť o kríze v tomto veľkoklube. Naopak, madridské tímy z čela tabuľky svoje zápasy zvládli, Atlético Madrid aj Real Madrid vyhrali. Najmä biely balet sa blysol skvelým výkonom a Mallorcu deklasoval 6 : 1, pričom Asensio zaznamenal hetrik, 2 góly pridal Beznema a jeden presný zásah Isco.

Víkendové 7. kolo malo presne opačný scenár. Barcelona sa prebrala a doma zvíťazila nad Levante 3 : 0, zatiaľ čo klub Atlético Madrid nečakane prehral s Alavés, ktorý mal dovtedy 0 bodov, a spadol na 4. miesto. Vďaka tomu sa na druhú priečku dostal Real Sociedad po výhre 1 : 0 nad Elche a tretia je aktuálne Sevilla po výhre 2 : 0 nad Espanyolom. Real Madrid po bezzubom výkone tak isto prišiel o body, keď len remizoval s Villarealom 0 : 0.

Odporúčané
Simona Leskovská: Pri futbale si plním svoj profesijný sen. Po fotke s Ronaldom sa ma chceli fanúšikovia dotknúť (Rozhovor) Simona Leskovská: Pri futbale si plním svoj profesijný sen. Po fotke s Ronaldom sa ma chceli fanúšikovia dotknúť (Rozhovor) 23. júna 2024 o 14:30

Napriek tomu Real Madrid stále vedie tabuľku, zatiaľ čo hlavný rival FC Barcelona je len na 6. mieste. Útočníkom Realu sa darí aj v štatistikách strelcov. Najlepší je aktuálne Benzema s 8 presnými zásahmi, nasledovaný Viniciusom s 5 gólmi.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia