Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti HK Green.
21. septembra 2021, 17:30
Čas čítania 1:32
PR správa

Využívajú ich hotely, nemocnice aj kancelárie. Pozri sa, ako sa dajú využiť umelé rastliny

Využívajú ich hotely, nemocnice aj kancelárie. Pozri sa, ako sa dajú využiť umelé rastliny
Zdroj: HK Green
REFRESHER
Uložiť Uložené

Umelé rastliny skrášlia priestor, kde by tie živé neprežili.

Určite si sa s umelými rastlinami už stretol a priznajme si, málokto má k nim pozitívny vzťah. Mnohí si pamätáme hlavne ružičky, ktoré sa na tie naozajstné nepodobali ani tvarom a už vôbec nie farbami. Umelé rastliny však majú hneď niekoľko výhod, pozri sa, kde sa dajú efektívne využiť. 

HK Green, umelé rastliny
Zdroj: HK Green

Umelý vianočný stromček nám neprekáža

Prvá reakcia na umelé rastliny býva jasný predsudok – nikdy. Po chvíľke zamyslenia si však spomenieš na umelý vianočný stromček, ktorý čaká na svoje svetlé dva týždne v roku. Väčšina už ocenila okrem ekologického aspektu aj ten praktický: žiadne stresujúce zháňanie pred Štedrým dňom, aby sme nakoniec domov priviezli toho posledného otrhanca, ktorého nám je o dva týždne ľúto vyhodiť. Tak sme vzali na milosť umelé vianočné stromčeky, ktoré sú v posledných rokoch stále krajšie.

Umelé rastliny sú čoraz viac realistické

Svojou kvalitou nás začínajú presviedčať aj umelé kvety a stromy. Vyrábané z hodvábu a umelých materiálov dokážu imitovať skutočnú rastlinu tak, že si nie sme istí ani na druhý, tretí pohľad. Rozhoduje dotyk. Aj v tejto oblasti začínajú profesionálne imitácie miasť zmysly. Silikónové povrchy pôsobia na dotyk prirodzene, vďaka čomu nás neraz dokážu oklamať. 

HK Green, umelé rastliny
Zdroj: HK Green

Hodia sa tam, kde nemajú živé rastliny šancu

Umelé rastliny bodujú tam, kde nie sú vhodné podmienky pre živé kvety. Zafajčené kaviarenské priestory, tmavé kúty, nemocničné prostredie vyžadujúce prísnu sterilitu. Všade tam však prítomnosť rastliny poteší či priamo pomáha. Hoci aj umelej.


V neposlednom rade je tu ekonomika. Starať sa o desiatky či stovky živých kríkov a kvetín vo veľkom hoteli alebo firme môže byť náročné aj nákladné. Pre nevhodné prostredie si často aj tak nemôžeme vybrať to, čo sa nám páči, ale len to, čo v takomto prostredí dokáže prežiť. Preto sa stále viac začínajú využívať profesionálne imitácie. Meter a pol vysoký cyprus alebo banánovník zmení moderný, chladný priestor na nepoznanie. Rovnako ako známy fikus či magnólia.

HK Green, umelé rastliny
Zdroj: HK Green

Moderné vertikálne živé steny sú prekrásne, avšak náročné na údržbu a zavlažovanie. Machové kreácie majú zasa obmedzenú životnosť a meniť ich každý rok je ekonomicky náročné. Tu všade nájdu uplatnenie ich moderné, neživé imitácie. Obrovský výber týchto rastlín nájdeš na www.hk-green.sk. Stačí pár kliknutí a z pohodlia domova si môžeš umelými rastlinami skrášliť akýkoľvek priestor, ktorému chýba zeleň. Alebo si pokojne urob len tak radosť a čakaj, koľko tvojim návštevám bude trvať, kým prídu na to, že rastliny nie sú živé. 

HK Green, umelé rastliny
Zdroj: HK Green
Domov
Zdieľať
Diskusia