Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 13:32
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Prokuratúra vracia úder: obvinenie novinárov Tódovej a Čikovského zrušili

NEWS MAROŠ ŽILINKA
Uložiť Uložené

Zrušili obvinenie novinárov za údajné ohrozenie utajovanej skutočnosti. Už včera ho odborníci vyvrátili.

Obvinenie, ktoré polícia vzniesla voči novinárom Monike Tódovej a Konštantínovi Čikovskému z Denníka N, zrušil bratislavský krajský prokurátor ako nezákonné a neopodstatnené, informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek už včera poukázal na podľa jeho názoru nelogické obvinenie novinárov Denníka N. Tvrdí, že bývalý šéf kontrarozviedky SIS, ktorý podal na novinárov trestné oznámenie, spravil chybu a sám sa vystavil ohrozeniu života a zdravia. 

Tódovú a Čikovského vyšetrovali pre údajné vyzradenie utajovanej skutočnosti v súvislosti s článkom, v ktorom zverejnili identitu utajeného svedka v kauze Kuciak. Bol to práve Peter

Tóth, ktorý sa s orgánmi činnými v trestnom konaní dohodol, že bude spolupracovať s vyšetrovateľmi pod podmienkou ochrany svojej identity.

Podľa Šáteka sa Tóth prezradil sám odvážnou odpoveďou pre portál O médiách. „Ak Peter Tóth pre portál O médiách uviedol: ,Neviem, čo je vo vyšetrovacom spise, ale výpoveď s mojím menom a mojím podpisom v ňom určite nie je‘, pričom nevylúčil, že v danej veci podal svedeckú výpoveď, z toho vyplýva, že skutočne výpoveď spojená s jeho menom a jeho podpisom v spise založená nie je, avšak zároveň z toho vyplýva logický záver, že takáto jeho výpoveď vo vyšetrovacom spise založená je, ale bez jeho mena a podpisu,“ konštatoval exvyšetrovateľ. 

Monika Tódová
Zdroj: Instagram/Monika Tódová
Domov
Zdieľať
Diskusia