Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 15:53
Čas čítania 0:54
Ema Stanovská TASR

Pumpár v Nemecku chcel od zákazníka, aby si dal rúško. Ten ho za to zastrelil

Pumpár v Nemecku chcel od zákazníka, aby si dal rúško. Ten ho za to zastrelil
Zdroj: TASR/DPA
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Vrah povedal, že „odmieta dodržiavať opatrenia proti šíreniu koronavírusu“ a čin spáchal „z hnevu“.

Nemecká polícia zatkla 49-ročného muža, ktorý je obvinený z vraždy zamestnanca čerpacej stanice. Incident sa odohral ešte v sobotu večer v meste Idar-Oberstein v spolkovej krajine Porýnie-Falcko na juhozápade Nemecka. Informovala o tom TASR.


Podľa nemeckej verejnoprávnej televízie SWR prišiel páchateľ v sobotu večer na čerpaciu stanicu, aby si kúpil 12 plechoviek piva. Keď nákup položil na pult pri pokladni, 20-ročný zamestnanec pumpy ho vyzval, aby si nasadil rúško. Muž na požiadavku nereagoval. Namiesto toho budovu opustil a zamestnancovi pri odchode pohrozil rukou. Vyplýva to z kamerového záznamu.

Páchateľ sa približne o 21.45 h vrátil na čerpaciu stanicu, tentoraz so zahalenými ústami a nosom. Pri pokladni si rúško stiahol. Zamestnanec čerpacej stanice ho opäť upozornil na povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest. Muž následne vytiahol revolver a pumpára zastrelil.

Domov
Zdieľať
Diskusia