Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. septembra 2021, 12:34
Čas čítania 0:27
Ema Stanovská

Pytliak v obci Torysky odrezal jeleňovi hlavu, vyrezal karé, pliecka, nohy a zvyšok nechal v lese. Hrozí mu 3-ročné väzenie

NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

„Zobral si to najlepšie a zvyšok nechal v lese,“ napísala na Facebooku polícia Prešovského kraja.

Popradský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu pytliactva. K protizákonnému konaniu došlo v lokalite Žľabová v katastrálnom území obce Torysky. Na Facebooku o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove.

Páchateľ v rozpore so zákonom o poľovníctve úmyselne a bez povolenia ulovil jeleňa lesného vo veku 6 – 8 rokov. „Jeleňovi odrezal hlavu, vyrezal karé, odstránil pliecka, odrezal stehná i zadné nohy a toto všetko si odniesol. Zvyšné časti, ako hrudný kôš, vnútornosti či predné nohy, ponechal na mieste,“ napísala polícia v príspevku s tým, že „amatér to zrejme nebol“.


Miestnemu poľovníckemu združeniu vznikla škoda vo výške najmenej 2 000 eur. Zákon stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Domov
Zdieľať
Diskusia