Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2021, 13:37
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

Lipšic dostal od Žilinku zákaz sedieť v pracovnej skupine „boja proti mafii“. Rozhodol pár hodín pred jej zasadnutím

NEWS DANIEL LIPŠIC
Uložiť Uložené

Špeciálny prokurátor je odstavený z účasti v pracovnej skupine.

Generálna prokuratúra zakázala Danielovi Lipšicovi, aby ako špeciálny prokurátor participoval v pracovnej skupine, ktorá má okrem iného riešiť takzvanú „vojnu policajtov“. Rovnako sa nemôže podieľať na účasti ani v skupine, ktorá bude rokovať o prípadnej zmene paragrafu 363. O veci rozhodla Generálna prokuratúra SR, informuje Denník N.

Pracovná skupina, ktorej cieľom je obnoviť dôveru v štát, začala pracovať v pondelok 20. septembra. Podľa ministra financií Igora Matoviča bude pracovať 8 hodín denne a prvé výsledky môžeme očakávať o pár dní. Skupina by mala pripraviť návrhy zmien súdnictva, prokuratúry a polície.

Odporúčané
Novinárka Monika Tódová a jej kolega z Denníka N sú obvinení z vyzradenia utajovanej skutočnosti Novinárka Monika Tódová a jej kolega z Denníka N sú obvinení z vyzradenia utajovanej skutočnosti 20. septembra 2021, 11:26

„Pre očistu, ktorú Slovensko nevyhnutne potrebuje, potrebujeme v prvom rade garantovať statočným a odvážnym vyšetrovateľom a prokurátorom, aby mohli ísť po krku tzv. našim ľuďom alebo zbohatlíkom, ktorí tu roky rozkrádali Slovensko," povedal Matovič pred jej prvým rokovaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia