Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 14:53
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Matovič sa opäť tvrdo obul do Sulíka, Kolíková si podľa šéfa OĽaNO nezaslúži ministerstvo: Matematika nepustí

POLITIKA IGOR MATOVIČ MÁRIA KOLÍKOVÁ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Matovič je jedným z mála koaličných politikov, ktorí si neprajú, aby Mária Kolíková bola naďalej ministerkou spravodlivosti.

Igor Matovič v posledných dňoch naznačuje, že ak by koalícia postupovala podľa spoločnej zmluvy, Mária Kolíková by po odchode zo Za ľudí do klubu SaS mala prísť o kreslo ministerky spravodlivosti. Tvrdí, že strana SaS má dve možnosti: buď rešpektovať koaličnú zmluvu, alebo ju vypovedať. 

Ak by sa mala koaličná zmluva vypovedať a posty vo vláde rozdeliť nanovo, Matovič trvá na tom, aby sa to urobilo podľa výsledkov volieb a počtu získaných mandátov v parlamente. „Tam matematika nepustí,“ zdôraznil.


Igor Matovič nie je spokojný s tým, že sa ministerstvo spravodlivosti týmto spôsobom presunulo od Veroniky Remišovej k Richardovi Sulíkovi. Nepáči sa mu, že si „strana SaS chce anektovať ministerstvo, ktoré jej nepatrí, a že pani ministerka spravodlivosti je nalepená na stoličke, ktorej by sa mala, ak je jej prioritou verejný záujem, bez problémov vzdať“.

Domov
Zdieľať
Diskusia