Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. septembra 2021, 13:31
Čas čítania 0:38
Kamila Šebestová TASR

Toľkoto leží v slovenských nemocniciach zaočkovaných pacientov, väčšinu hospitalizovaných však tvoria nezaočkovaní

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Podľa PCR testov za včerajšok pribudlo ďalších 377 pozitívnych na koronavírus.

Zdá sa, že tretia vlna naberá na obrátkach. Za posledné dni začali pribúdať stovky nakazených, vyše 800 detí na východe Slovenska je v karanténe. Nakazení sú aj zaočkovaní. 

V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 179 pacientov s potvrdeným ochorením covid-19 (alebo s podozrením naň). Hoci väčšina je nezaočkovaná, 12,33 percenta tvoria aj plne zaočkované osoby. 

Podľa údajov ministerstva zdravotníctva pribudlo za včerajšok 377 ľudí s pozitívnym PCR testom na covid-19. 24,74 percenta z nich tvorili plne zaočkované osoby. Podobne to bolo aj s antigénovými testami. Zo 125 pozitívnych bolo 26,09 percenta ľudí plne zaočkovaných. 

„Očkovanie chráni pred vážnym priebehom ochorenia covid-19, no nie pred nakazením sa,“ varuje ministerstvo zdravotníctva. Preto vyzýva občanov, aby dodržiavali opatrenia v súlade s covid automatmi vo svojich okresoch. 

Koronavírusu za včerajšok podľahli dvaja pacienti. Hospitalizovaných pacientov je o dvoch menej (dokopy je tam 179 ľudí). Zaočkovali ďalších 2 256 pacientov, dokopy je po vakcinácii 2 400 164 ľudí. Zdá sa však, že boj s koronavírusom sa ani zďaleka nekončí. 

Odporúčané
Slovenka si odmietla nasadiť respirátor v lietadle, hoci ju o to prosil aj jej manžel. Posádka ju vyhodila Slovenka si odmietla nasadiť respirátor v lietadle, hoci ju o to prosil aj jej manžel. Posádka ju vyhodila 10. septembra 2021, 9:05
Domov
Zdieľať
Diskusia