Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
6. septembra 2021 o 8:06
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš TASR

MAPA: V čoraz väčšom počte okresov majú zaočkovaní výhodu, epidemická situácia sa zhoršuje

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

V oranžových okresoch platia prísnejšie podmienky, majitelia prevádzok si vyberajú, koho obslúžia.

Od pondelka je podľa covid automatu v stupni ostražitosti 23 okresov, teda oranžových. Všetky ostatné okresy budú v stupni monitoringu, čiže zelené.

V stupni ostražitosti – oranžová fáza – sú zaradené okresy Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Gelnica, Ilava, Kežmarok, Košice I – IV, Košice-okolie, Kysucké Nové Mesto, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Poprad, Rožňava, Trebišov, Trenčín, Tvrdošín, Vranov nad Topľou a okres Žiar nad Hronom.

Ostatné okresy sú v stupni monitoringu, teda v zelenej fáze.


V zelených okresoch môžu kompletne zaočkovaní väčšinu aktivít vykonávať bez obmedzenia, s miernymi obmedzeniami musia rátať neočkovaní či netestovaní na ochorenie covid-19. Nosenie rúšok zostáva povinné v interiéroch v zelených aj oranžových okresoch.


V oranžových okresoch platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitnescentrá či wellness, ale aj pre svadby a kary. Počet ľudí sa bude odvíjať od režimu, ktorý si vyberie organizátor.


Prevádzkovatelia a organizátori hromadných podujatí si po novom sami určia, ktorým osobám umožnia vstup. Na výber majú z troch režimov, a to plne zaočkovaní, OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní covidu-19) a tzv. základ, teda všetci zákazníci bez rozdielu.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022 o 12:00

Počas uplynulého týždňa začali prírastky nakazených stúpať rýchlejšie, čo bude mať za následok prechod do horších fáz od ďalšieho pondelka. Vláda bude o prerozdelení okresov rokovať v stredu. 

MZ SR
Zdroj: MZ SR
Domov
Zdieľať
Diskusia