Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2021, 19:48
Čas čítania 0:52
Kamila Šebestová

Poslali ho do väzenia s mužom, ktorý znásilnil jeho sestru. Neváhal a zabil ho

Poslali ho do väzenia s mužom, ktorý znásilnil jeho sestru. Neváhal a zabil ho
Zdroj: Pexels/Rodnae/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS VÄZENIE VRAŽDY ŽIVOT VO VÄZENÍ
Uložiť Uložené

Shane Goldsby dostal za vraždu spoluväzňa 25 rokov natvrdo.

„Ste v rovnakej väznici, na rovnakom oddelení a v rovnakej cele ako ten týpek. To je, akoby ste vyhrali jackpot v kasíne sedemkrát za sebou,“ povedal Shane Goldsby po tom, čo zabil svojho spoluväzňa v americkom väzení Airway Heights Corrections Center.

Shana Goldsbyho totiž umiestnili na celu so 70-ročným Robertom Mungerom. Vedenie väznice však netušilo, že medzi mužmi existuje spojitosť.

Roberta Mungera odsúdili na 43 rokov za to, že zneužíval deti a držal detskú pornografiu. 

Po pár hodinách Shane Goldsby zistil, že Robert Munger sexuálne zneužíval jeho neplnoletú sestru. Munger mu totiž začal rozprávať detaily.

„Opakoval mi, ako presne sa to stalo a čo urobil. Ukazoval mi videá aj fotky zneužitého dievčaťa,“ povedal Shane Goldsby televízii KHQ.

Shane Goldsby však naňho nezaútočil hneď. Najskôr požiadal dozorcov o to, aby ho preradili. Situácia sa však zhoršovala a Shane Goldsby to nakoniec nevydržal. Prišiel k Mungerovi a zložil ho na zem, na čo mu niekoľkokrát dupol po hlave. Pedofil nezomrel okamžite, ale o pár dní neskôr v nemocnici. 

„Hanbím sa za to, čo som spravil. No bol som v situácii, v ktorej by nechcel byť nikto,“ odôvodňoval vraždu Roberta Mungera. 

Po vyšetrení tohto prípadu sa ukázalo, že vedenie naozaj nevedelo o spojitosti medzi dvoma väzňami. Je možné, že ich zmiatli rôzne priezviská, ktoré mali Shane Goldsby a jeho sestra. Za vraždu spoluväzňa dostal Shane Goldsby 25 rokov. 

Odporúčané
VIDEO: 29-ročný Tibor napojený na kyslík dnes ľutuje, že sa nedal zaočkovať. Vyzýva všetkých, aby tak urobili VIDEO: 29-ročný Tibor napojený na kyslík dnes ľutuje, že sa nedal zaočkovať. Vyzýva všetkých, aby tak urobili 10. augusta 2021, 10:53
Domov
Zdieľať
Diskusia