Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2021, 18:41
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

„Ty k***t, ty tupý ch*j,“ kričí Kočner na Trnku. Bývalý generálny prokurátor ide v súvislosti s legendárnou nahrávkou pred súd

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Kočner sa obával, že Trnka môže narušiť biznisový aj kamarátsky vzťah medzi ním a šéfom Penty.

Okresný súd v Bratislave vytýčil termín hlavného pojednávania s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila na začiatok septembra. Obžaloba súvisí so známou nahrávkou, na ktorej Marian Kočner kričí na Trnku. „Ty k***t, ty tupý ch*j,“ oslovuje bývalého najvyššieho strážcu zákonnosti na Slovensku. 

Na nahrávke sa rozprávajú o tom, že Trnku „zabijú“, ako môže Haščák obrať Kočnera o celý majetok, ale aj o tom, ako sa vraj pri voľbe generálneho prokurátora v roku 2011 Kočner s Haščákom poskladali po milióne eur pre poslancov, aby hlasovali za Trnku. Orgány činné v trestnom konaní najviac zaujala informácia, že Trnka vedel o nahrávke kauzy Gorila a neodovzdal ju polícii. 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Dobroslava Trnku pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. 

Obvinený podľa slov polície spáchal zločin ako verejný činiteľ zneužitím svojej právomoci, a to závažnejším spôsobom konania a po dlhší čas. Od podnikateľa Mariana Kočnera vraj prevzal zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov.

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

Kočner dokonca na nahrávke tvrdí, že spravuje peniaze, ktoré vyberal pre generálneho prokurátora ako úplatky: „Veď peniaze máš u mňa uložené. Všetky, do p..i, za všetky kauzy, kde som ja niečo ustál, sú u mňa a tam máš aj svoj diel...,“ konštatuje nahnevane.  

Odsúdený zmenkový podvodník Kočner vulgárne nadáva Trnkovi. Kočner sa obával, že Trnka môže narušiť biznisový aj kamarátsky vzťah medzi ním a šéfom Penty: „Čo tebe j…e? Ten Slavo je môj kamarát, do p..i. Mám s ním rozbehnuté nejaké veci. Ten človek ma odpísal, vieš, ako ma to serie?“  

Odporúčané
5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 14. októbra 2019, 19:17
Domov
Zdieľať
Diskusia