Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2021, 15:28
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš Kamila Šebestová

„Očkovanie je genocída, treba násilne vtrhnúť do parlamentu.“ Demonštrantov sme sa pýtali, prečo protestujú

NEWS OČKOVANIE PROTEST PROTEST BRATISLAVA PROTEST PRED PARLAMENTOM
Uložiť Uložené

Navštívili sme protest proti očkovaniu, opatreniam, prezidentke Čaputovej a vláde Eduarda Hegera. Vypočuli sme si aj to, že očkovanie je vraj ako znásilnenie.

Niektorí tvrdia, že problémom nie je vakcína, ale princíp, iní považujú očkovaciu látku za experiment a odpad, ktorý „vytvorili laboratóriá, aby vyvraždili ľudstvo“.

Vo štvrtok sme sa s kamerou vybrali medzi demonštrantov na protest, ktorý okrem iných organizoval aj neprávoplatne odsúdený extrémista Marian Kotleba.

Protestujúci sa opäť snažili blokovať bratislavské cesty, čo sa im podarilo dvakrát asi na 5 minút – raz v Petržalke a druhýkrát na Hodžovom námestí. V oboch prípadoch polícia tentoraz včas zakročila. Zatkli aj brata Mariana Kotlebu a dvoch vedúcich členov zoskupenia, ktoré si hovorí Občiansky tribunál.

Samotní účastníci tvrdili, že najviac im prekáža údajné rozdeľovanie na zaočkovaných a nezaočkovaných. Našli sa aj mladí ľudia, ktorí sa prišli pozrieť zo zvedavosti, a starší, ktorí uznávajú len jeden názor. 

Odporúčané
S týmito faktmi si antivaxeri neporadia. Vyvraciame 10 najčastejších argumentov, prečo sa nedať zaočkovať S týmito faktmi si antivaxeri neporadia. Vyvraciame 10 najčastejších argumentov, prečo sa nedať zaočkovať 30. júla 2021, 12:30

Protesty síce mali podľa plánu pokračovať aj v piatok, dopoludnia však bola účasť veľmi slabá – počet demonštrantov by sa dal rátať v desiatkach.

Redakcia Refresheru sa dištancuje od názorov prezentovaných v tomto videu.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia