Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2021, 12:22
Čas čítania 5:25
Adam Novosad

Bizarný Hamilton ako jediný na štarte. Boj za LGBTI aj rozbité autá za milióny eur spôsobili ošiaľ na pretekoch F1 v Maďarsku

Bizarný Hamilton ako jediný na štarte. Boj za LGBTI aj rozbité autá za milióny eur spôsobili ošiaľ na pretekoch F1 v Maďarsku
Zdroj: Xavi Bonilla - Pool/Getty Images
ŠPORT FORMULA 1
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Takéto preteky F1 si zrejme v poslednom čase nepamätá nikto. Maďarský Hungaroring opäť okorenil boj o majstrovský titul.

„Dnes to bola moja chyba. Neodhadol som brzdenie do prvej zákruty v mokrých podmienkach, čo ukončilo nielen moje preteky, ale aj preteky mnohých iných,“ skonštatoval pár minút po štarte Veľkej ceny Maďarska jazdec Mercedesu Valtteri Bottas, ktorý nedobrzdil, vrazil do Landa Norrisa z McLarenu, čo následne spustilo reťazovú reakciu. Na jej konci bolo premiérové víťazstvo Estebana Ocona.

Ak podľa Motorsport Magazine dosahuje hodnota jediného monopostu viac ako 20 miliónov eur, tak celková škoda na všetkých poškodených autách z úvodnej nehody sa musela vyšplhať minimálne nad 5 miliónov eur. Jednotlivé monoposty neboli zničené kompletne. Rozsah škôd bol individuálny, a tak by záverečný účet pokojne mohol vyrásť vysoko nad túto sumu.

Išlo zrejme o najbizarnejšie preteky sezóny. Valtteri Bottas nielenže rozbil monopost Landa Norrisa, ale rovno ho poslal do Maxa Verstappena a následne sám vyradil Sergia Pereza. Lewis Hamilton celej trme-vrme unikol a vyzeralo to tak, že na Hungaroringu dokrúži k pohodlnému víťazstvu.

Odporúčané
Tomáš je prvým Slovákom, ktorý pracuje ako traťový komisár na pretekoch F1. V boxe mi kýval aj Sergio Pérez Tomáš je prvým Slovákom, ktorý pracuje ako traťový komisár na pretekoch F1. V boxe mi kýval aj Sergio Pérez 25. marca 2024, 9:30

Napriek vysokému účtu za rozbitý monopost Valtteriho Bottasa mohli byť zástupcovia Mercedesu spokojní, pretože Sergio Perez musel poškodené auto odstaviť, Max Verstappen zase prišiel o výrazný kus podvozka, a tak ich tím v pretekoch viac neohrozoval.

Stratégovia v Mercedese sa však prepočítali. Mokrá trať rýchlo vysychala, ale oni stavili na istotu a chceli si ponechať prechodné pneumatiky. Všetkých zostávajúcich 13 jazdcov okrem Lewisa Hamiltona však pred opätovným reštartom pretekov zašlo do boxov a pneumatiky vymenili za tie do suchých podmienok.

Domov
Zdieľať
Diskusia