Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2021, 13:34
Čas čítania 0:56
Richard Balog

Modernou dýchajúci penthouse s nekonečným výhľadom na dominanty Prahy a kalifornskou atmosférou

Modernou dýchajúci penthouse s nekonečným výhľadom na dominanty Prahy a kalifornskou atmosférou
Zdroj: se svolením Perspektiv
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Architekti z ateliéru Perspektiv navrhli kompletný vzhľad veľkometrážneho bytu v novom rezidenčnom projekte na pravom brehu Vltavy a výsledok ťa nadchne!

Český ateliér Perspektiv patrí medzi absolútnu elitu vo svojom odbore a najnovšie nás o tom presvedčil projektom moderného veľkometrážneho bytu s nekonečným výhľadom na Prahu. Autorský tím architektov v zložení Martin Stára, Martin Pavlíček a Tereza Houdková navrhol penthouse v novom rezidenčnom projekte na pravom brehu Vltavy, do ktorého sa zamiluješ na prvý pohľad.

Najvyššie podlažie lukratívneho bývania lemujú strešné terasy, z ktorých majú majitelia dominanty hlavného mesta ako na dlani. Kompletný návrh interiéru reflektuje kalifornskú estetiku – architekti použili neutrálnu paletu farieb a nechávajú vyniknúť otvorené vzdušné priestory s dostatkom prirodzeného svetla. Minimalistický nadčasový vzhľad je prepojený s prírodnými materiálmi, spomedzi ktorých je najvýraznejšie svetlé drevo. 

Odporúčané
Hipsterské bývanie s nádychom Škandinávie pre mladú rodinu, ktorému dominuje betón a dubové drevo   Hipsterské bývanie s nádychom Škandinávie pre mladú rodinu, ktorému dominuje betón a dubové drevo 28. júla 2021, 15:30

Cieľom architektov bolo vytvoriť funkčný priestor, v ktorom sa majitelia budú cítiť pohodlne. Inšpiráciu pri vytváraní jednotlivých častí bytu hľadali v prírodných materiáloch a ľahko kontrastných farbách. Interiér s plochou 220 štvorcových metrov kombinuje jednoduché tvary a originálne prvky, avšak vďaka použitiu svetlého dreva sa z priestoru nevytráca teplo domova. 

Tím ateliéru Perspektiv podľa vlastných slov rád navrhuje skryté kuchyne – obzvlášť v otvorených schémach bytov – a tento fakt naplno využili aj tentoraz. Posuvné drevené dvere sa jednoducho sklopia do tela skrine, čím priestor získa čistý minimalistický vzhľad. Kuchyňa tak pôsobí ako kompaktný celok bez viditeľných spotrebičov. 

Lepšiu predstavu o projekte, na ktorom stále prebiehajú realizačné práce, si už urobíš na základe detailných vizualizácií v galérii. Za seba môžeme povedať, že do takéhoto bývania v Prahe by sme sa presťahovali ihneď. 

Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Perspektiv.

ArkheArkheArkheArkhe
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia