Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2021, 15:30
Čas čítania 0:52
Richard Balog

Hipsterské bývanie s nádychom Škandinávie pre mladú rodinu, ktorému dominuje betón a dubové drevo

Hipsterské bývanie s nádychom Škandinávie pre mladú rodinu, ktorému dominuje betón a dubové drevo
Zdroj: se svolením Nory a Jakuba
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Náklady na zariadenie tohto 3-izbového bytu na Račianskej ulici sa vyšplhali na takmer 35 000 eur. Finálny vzhľad však stojí za to.

Architektúra na Slovensku zaznamenala v priebehu posledných 10 rokov neuveriteľný progres, pričom projekty miestnych architektov sa môžu pýšiť svetovými parametrami a nápadom. Dnes ťa o tom presvedčí svieži interiér nového 3-izbového bytu v rezidenčnom projekte Pri Mýte na známej Račianskej ulici.

O návrh hipsterského bývania s nádychom Škandinávie pre mladú rodinu sa postaral Ing. arch. Lukáš Šíp, PhD., z ateliéru Coolstock

Odporúčané
Vysoké stropy, dubové podlahy a pešia dostupnosť Starého Mesta. Toto je najkrajší zrekonštruovaný 3-izbový byt v hlavnom meste Vysoké stropy, dubové podlahy a pešia dostupnosť Starého Mesta. Toto je najkrajší zrekonštruovaný 3-izbový byt v hlavnom meste 25. júla 2021, 13:30

Byt disponuje úžitkovou plochou s výmerou 75,8 metra štvorcového a je rozdelený na logické funkčné zóny – centrálnu, dennú a nočnú. 

Zatiaľ čo centrálna časť s chodbou, kúpeľňou, toaletou a úložnými priestormi vo forme vloženého dreveného boxu má obslužný charakter, dennú zónu tvorí obývacia miestnosť prepojená s kuchyňou a lodžiou. Nočná časť obsahuje hlavnú spálňu pre rodičov a detskú izbu. 

V rámci použitých materiálov sú najdominantnejšie betón, ktorý sa nachádza v stropných podhľadoch, a dubové drevo v podobe parketových podláh a nábytku vyrobeného na mieru. Hlavným kritériom pri výbere mobilného nábytku a svietidiel bola remeselná kvalita ich spracovania a nie rok vzniku, čo pridáva celému bývaniu na atraktivite, respektíve atmosfére. 

Palec hore dávame najmä za konferenčný stolík od značky VITRA, závesnému svietidlu FLOS či nástenným hodinám z dielní výrobcu Zuiver. Teraz si už vychutnaj galériu záberov od dua Nora a Jakub a v komentároch sa s nami môžeš podeliť o tvoj názor na túto nehnuteľnosť v dobrej lokalite hlavného mesta. 

Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Linka News.

Bratislava (Slovenská republika) Bratislava (Slovenská republika) Bratislava (Slovenská republika) Bratislava (Slovenská republika)
Zobraziť galériu
(20)
Domov
Zdieľať
Diskusia