Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. júla 2021, 15:55
Čas čítania 0:33
Jakub Paulík

Spolovice jahňa, spolovice človek. Islanďania natočili horor, aký si zrejme ešte nevidel

Spolovice jahňa, spolovice človek. Islanďania natočili horor, aký si zrejme ešte nevidel
Zdroj: A24/propagační materiál/volně k užití
FILMY A SERIÁLY LAMB
Uložiť Uložené

Bezdetný pár dostal niečo, čo neočakával.

Štúdio A24, od ktorého môžeš poznať kritikmi uznávané horory a trilery ako The Killing of a Sacred Deer, Midsommar či The Lighthouse, prichádza s ďalšou mrazivou chuťovkou. Hororová dráma režiséra Valdimara Jóhannssona Lamb sa sústreďuje na život Maríe a Ingvara, ktorí na Islande prevádzkujú farmu s ovcami. Sú spolu šťastní, no chýba im dieťa.

Medzi novými jahniatkami však neočakávane uvítajú stvorenie, ktoré vyzerá spolovice ako zviera, spolovice ako človek. Už z upútavky je jasné, že nám A24 aj tentoraz prinesú komornú hororovú jazdu, ktorá rozhodne nebude určená pre popcornového diváka.

Vo filme si zahrajú herci ako Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson či Ingvar Sigurðsson. O scenár sa spolu s režisérom postaral Sjón Sigurdsson, ktorý pracuje aj na veľmi očakávanej novinke režiséra Roberta Eggersa (The Witch, The Lighthouse) The Northman. Premiéra Lamb je v slovenských kinách plánovaná na 4. november 2021. Diváci však už mohli film vidieť na Festivale v Cannes.

Domov
Zdieľať
Diskusia