Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. júla 2021, 16:46
Čas čítania 0:47
Jakub Paulík

Lesbická mníška použila sošku Panny Márie ako sexuálnu hračku. Režiséra filmu obvinili z rúhania

Lesbická mníška použila sošku Panny Márie ako sexuálnu hračku. Režiséra filmu obvinili z rúhania
Zdroj: Pathé Distribution
FILMY A SERIÁLY BENEDETTA LESBICKÉ FILMY
Uložiť Uložené

Paul Verhoeven to považuje za hlúposť.

Paul Verhoeven, ktorý má za sebou také filmové hity ako Total Recall, Základný inštinkt či Robocop, nedávno natočil drámu o mníškach odohrávajúcu sa v 17. storočí. V kláštore budeme prostredníctvom filmu sledovať život mladej Benedette, ktorá začne s ďalšou mníškou udržiavať ľúbostný vzťah. Dazed Digital píše, že pri jednej z erotických scén hrdinky použijú ako sexuálnu hračku sošku Panny Márie, čo niektorí kritici označili za „rúhanie“.

Režisér sa bráni s tvrdením, že rúhanie predsa nemôže byť niečo, čo sa skutočne stalo. Pri natáčaní filmu totiž vychádzal zo skutočných udalostí, i keď priznáva, že niektoré pasáže si pre výsledný efekt upravil podľa svojej umeleckej vízie. Podľa tvrdenia režiséra dvojica mníšok skončila pre svoj vzťah na súde, kde sa priznali k tomu, že mávali sex približne trikrát za týždeň.

Postavy vo filme stvárnili herci ako Virginie Efira, Lambert Wilson, Charlotte Rampling, Olivier Rabourdin, Daphne Patakia, Clotilde Courau, Louise Chevillotte a ďalší. Na scenári okrem Paula Verhoevena robil David Birke (13 Sins, Elle, Slender Man). Dráma Benedetta mala premiéru v priebehu minulého víkendu na Festivale v Cannes.

Domov
Zdieľať
Diskusia