Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2021, 11:01
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Armáda vysmiala Slovenských brancov, ktorí sa na hraniciach hrali na vojakov. Nezistili ste ani ho*no, ale máte selfie na Tiktok

NEWS CESTOVANIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Slovenskí branci vraj chceli dohliadať na dodržiavanie ľudských práv a slobôd na hraniciach.

Obmedzenia na hraniciach vyprovokovali Slovenských brancov, ktorí sa ako amatérska polovojenská jednotka dlhodobo hrajú na vojakov, k tomu, aby „mobilizovali a obsadili“ viaceré hraničné priechody. Branci v statuse tvrdia, že dohliadajú na dodržiavanie základných práv a slobôd, a tak v rámci domobrany obsadili hraničné priechody.

Na miestach ako Kittsee, Rajka, Skalica, Salka či Štúrovo vraj monitorovali činnosť polície aj ozbrojených síl, ba čo viac, podľa brancov sa policajti s vojakmi „ochotne podriadili kontrole“, ktorú na nich prišli vykonať. Porušovanie zákonov však Slovenskí branci údajne nezistili, a tak sa znovu stiahli.

Tento bizarný status akoby z paralelnej štruktúry štátu však rýchlo uviedli na pravú mieru Ozbrojené sily SR v komentári.

Domov
Zdieľať
Diskusia