Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2021, 17:19
Čas čítania 0:52
Martin Adam Pavlík

Black Widow trhá rekordy. Novinka Marvelu cez víkend predbehla v tržbách Rýchlo a zbesilo 9

Black Widow trhá rekordy. Novinka Marvelu cez víkend predbehla v tržbách Rýchlo a zbesilo 9
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY BLACK WIDOW
Uložiť Uložené

Spin-off populárnych Avengerov zarobil za prvý víkend viac ako 215 miliónov dolárov.

Dlhoočakávaná novinka Black Widow, prvý marvelovský film v kinách po dvoch rokoch, zároveň druhá ženská sólovka z dielne MCU po úspešnom trháku Captain Marvel, zožala megalomanský úspech. 

Ako uvádza americký denník New York Post, podľa štúdia Walt Disney ide o ich najsilnejší otvárací víkend od filmu Star Wars: Vzostup Skywalkera z roku 2019, čo bolo ešte pred pandémiou.

Black Widow
Zdroj: Marvel Studios/Disney+

Akčný superhrdinský sci-fi triler Black Widow, v ktorom sa v hlavnej úlohe predstavila obľúbená Scarlett Johansson a sekunduje jej čoraz populárnejšia Florence Pugh, mal tržby  v Severnej Amerike podľa množstva predaných lístkov na úrovni približne 80 miliónov dolárov.

Keďže film si mohli diváci pozrieť aj doma cez prémiový vstup na Disney +, zarobil ďalších 60 miliónov. Úspech však zaznamenal aj medzinárodne. Tržby z kín dosiahli až sumu 78 miliónov. 

Doteraz držal rekord v rámci tržieb deviaty diel extrémne populárnej a hádam už nesmrteľnej série Rýchlo a zbesilo, kde nájdeš opäť Vina Diesela, Michelle Rodriguez, Ludacrisa či Charlize Theron.

Vin Diesel a Michelle Rodriguez vo filme Rýchlo a zbesilo 9.
Vin Diesel a Michelle Rodriguez vo filme Rýchlo a zbesilo 9. Zdroj: Universal

Napriek tomu, že tento blockbuster bolo možné v porovnaní s Black Widow vidieť len v kinách, zarobil obdivuhodných 70 miliónov amerických dolárov. 

Black Widow režírovala päťdesiatdvaročná Cate Shortland a napriek tomu, že na Rotten Tomatoes má veľmi dobré kritiky a divácke hodnotenie je 92 %, v rámci Česka s Slovenska má zatiaľ novinka so Scarlett Johansson pomerne priemerné hodnotenia aj recenzie.

Na Česko-slovenskej filmovej databáze svieti číslo 79 %.  Recenziu na Black Widow nájdeš aj na našej stránke

Domov
Zdieľať
Diskusia