Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2021, 18:35
Čas čítania 3:58
Dominik Vetrák

Recenzia: Black Widow

FILMY A SERIÁLY BLACK WIDOW MARVEL FILMY MARVEL FILMY 2021
Uložiť Uložené

Druhá ženská sólovka v rámci MCU dopadla skvelo.

Black Widow na konci Avengers: Endgame zomrela. Obetovala sa, aby Avengers získali Soul Stone a porazili Thanosa. Už predtým však dokázala, že je základným pilierom tímu. Pomohla Steveovi v oslobodzovaní ostatných Avengerov a udržala tím pokope po tom, čo to Captain America nezvládal a Iron Man bol vo vesmíre. Bez Natashe by žiadni Avengers neexistovali a rozhodne by neporazili Thanosa.

Aj ona si zaslúžila sólový film (aj keď mal prísť oveľa skôr), ktorý sa odohráva medzi udalosťami Civil War a Infinity War. Sledujeme Natashu na úteku pred americkou vládou. Jej minulosť ju však rýchlo dostihne. Stretne sa s tajomným a skvelým bojovníkom Taskmasterom a kontaktuje ju jej sestra z minulosti.

Odporúčané
10 najočakávanejších kinofilmov do konca roka 2021 10 najočakávanejších kinofilmov do konca roka 2021 6. júla 2021, 9:30

Dozvedáme sa, že Natasha mala falošnú matku, sestru aj otca. Všetci boli súčasťou ruskej špionážnej siete. Jediná mladšia sestra Jelena (Florence Pugh) si to neuvedomovala, zatiaľ čo „rodičia“ Alexei (David Harbour) a Melina (Rachel Weisz) ich mali ochraňovať.

V napínavom a drsnom úvode sa dievčatá dostávajú z falošnej rodiny priamo do Red Room, chladného a bezcitného výcvikového zariadenia pre vdovy – smrteľné agentky a vrahyne, akou bola na začiatku aj Natasha. Rodina sa rozpadá, dievčatá sa od seba odtrhnú a nevidia sa až do udalostí Black Widow.

V tomto bode film trochu drhne, keďže dôvody, prečo sa sestry nepokúsili skontaktovať, sú žalostné. Inak to však ani nejde, pretože Natashina rodina sa stala súčasťou deja až po 23 filmoch, dovtedy neexistovali. Kontinuitu a súdržnosť všetkých dejových línií by sme v Marvel Cinematic Universe (filmy a seriály od Marvel Studios) nemali brať úplne vážne, pretože ukočírovať to všetko a myslieť pritom na všetky potenciálne dejové línie, ktoré vzniknú o 10 rokov neskôr, je nemožné.

Black Widow
Zdroj: Marvel Studios

Zrejme si si všimol, že nikde nespomíname záporákov. Taskmaster je „cool“ vďaka svojim bojovým schopnostiam, no počas celého filmu takmer vôbec neprehovorí a nemá žiadnu osobnosť. Hlavný záporák, ktorý ťahá za nitky, je nesmierne nudný a klišé charakter. Jeho cieľom je ovládnuť svet, takže nič nudnejšie ako motiváciu si už vybrať ani nemohol. Marvel má extrémny problém so záporákmi a zdá sa, že ho tak skoro ani neodstráni. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Na strane druhej dokážu vytvoriť veľmi zábavné a zaujímavé postavy. Florence Pugh hrá Jelenu, ďalšiu vdovu, ktorá zrejme prevezme titul Black Widow po tom, čo jej sestra Natasha zomrela. A nás to vôbec nehnevá. Florence je nádherná a úžasná herečka, ktorá sa zaskvela hlavne v menších filmoch ako Midsommar či Little Women. Svoj prerod do blockbusterov zvládla na jednotku.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia