Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2021, 17:12
Čas čítania 0:56
Daniel Mikolášik

Lekár z Topoľčian vyvesil oznam, že bude vyšetrovať len zaočkovaných. Takto vysvetlil svoje rozhodnutie

ZAUJÍMAVOSTI ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Ortopédov oznam vyvesený na dverách jeho ambulancie pobúril Slovákov.

Známy ortopéd z Topoľčian Marián Novotný vyvesil na dverách svojej ambulancie kontroverzný oznam. Lekár v ňom upozorňuje, že v prípade tretej vlny koronavírusu, ktorú odborníci predpokladajú na jeseň, bude „s najväčšou pravdepodobnosťou vyšetrovať len očkovaných pacientov“.

Odporúčané
Praženica na palubovke auta a rozpálený asfalt. Ako sme prežili najhorúcejší deň v roku na jednom z najteplejších miest Slovenska? Praženica na palubovke auta a rozpálený asfalt. Ako sme prežili najhorúcejší deň v roku na jednom z najteplejších miest Slovenska? 9. júla 2021, 14:30

Dodal tiež, že neočkovaných pacientov prijme len v prípade život ohrozujúcich stavov ako bezvedomie či dusenie alebo v prípade zlomenín.

Nemajú však u neho počítať s kontrolami ani s vyšetreniami silných bolestí. Jedna z pacientok tento oznam vyvesený na dverách ordinácie odfotila a zverejnila na Facebooku

Ľudí kontroverzný oznam rozdelil na dva tábory. Prvý s lekárom úplne súhlasí a podporuje ho, od druhého si však vyslúžil nadávky a posmech. Príspevok sa dostal až k psychiatrickému lekárovi Radoslavovi Čičalovi z Ilavy, ktorý sa rozhodol na ortopéda podať trestné oznámenie.  Podľa neho má totiž každý na základe zdravotného poistenia právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia