Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. júla 2021, 14:08
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Richard Kollár: Tretia vlna príde, je otázne, či to bude americký film a zomrú len hlavní hrdinovia alebo ruský a zomrú davy

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Matematik Richard Kollár má jasno v tom, že tretia vlna pandémie príde, otázkou podľa neho je len to, koľko ľudí predtým dokážeme zaočkovať.

Podľa matematika Richarda Kollára je nový variant vírusu delta preukázateľne nebezpečnejší ako ten pôvodný. „Nový delta variant sa šíri v interiéroch veľmi efektívne. Sú dobre zdokumentované prípady, keď stačilo okolo infikovaného prejsť bez rúška v nákupnom centre,“ upozornil na Facebooku odborník. 

Kollár dodáva, že preukázateľným spôsobom, ako bojovať s pandémiou, je vakcinácia. „Dokonca dobre zaočkované krajiny ako Singapur, ale aj Veľká Británia už hovoria o tom, že ďalšie opatrenia okrem vakcinácie zvyšku obyvateľstva ani nebudú potrebovať, čoskoro plánujú uvoľniť všetko,“ upozorňuje.

Dodáva, že úroveň vakcinácie sa neprejavuje na počte infikovaných, pretože „hromadné šírenie zatiaľ zasahuje najmä deti a veľmi mladých, najviac mobilných ľudí, kde je úroveň zaočkovania nulová (malé deti) alebo veľmi nízka“.

Domov
Zdieľať
Diskusia