Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2021, 21:31
Čas čítania 1:54
TASR

Pavol Demitra získal od Zuzany Čaputovej Rad Ľudovíta Štúra I. triedy. Ocenila 24 osobností

OSOBNOSTI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka SR Zuzana Čaputová ocenila v nedeľu 24 osobností spoločenského, kultúrneho, ako aj športového života, z toho piatich in memoriam. Štátne vyznamenania udelila prezidentka ôsmim ženám a 16 mužom v budove Slovenskej filharmónie v Bratislave.

Tradičný ceremoniál sa konal v budove Slovenskej filharmónie v Bratislave za účasti najvyšších ústavných činiteľov. 

Rad Bieleho dvojkríža III. triedy získal český právnik, ktorý dával najavo svoj nesúhlas, ak sa politická moc dopúšťala nezákonností, Pavel Rychetský


Radom Ľudovíta Štúra I. triedy in memoriam ocenila prezidentka hokejistu Pavla Demitru. Ten zahynul v septembri 2011 počas tragickej udalosti pri ruskom meste Jaroslavľ, kde sa zrútilo lietadlo, na ktorého palube sa nachádzal celý tím Lokomotiv Jaroslavľ z KHL.

Rad Ľudovíta Štúra I. triedy získal Rudolf Chmel za mimoriadne zásluhy o demokraciu a jej rozvoj, ľudské práva a slobody a ich ochranu či trénerka krasokorčuľovania rakúskeho pôvodu Hilda Múdra, ktorej zverencom bol najúspešnejší slovenský krasokorčuliar Ondrej Nepela. 


Rad Ľudovíta Štúra II. triedy si prevzali vedec Pavol Čekan najmä za zásluhy v oblasti vývoja a výroby testov na vírus SARS-CoV-2 a hokejový obranca Zdeno Chára za zásluhy v oblasti športu a šírenie dobrého mena SR.

Domov
Zdieľať
Diskusia