Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2015, 15:03
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto by mala vyzerať nová Škoda Snowman, ktorá príde už budúci rok!

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Škoda plánuje nasledujúce roky predstaviť až trojicu SUV-čiek, z toho najväčší Snowman spoznáme hneď v dvoch vyhotoveniach.

To, že česká automobilka už nejaký ten piatok chystá plnohodnotné SUV-čko nie je žiadnym tajomstvom, práve naopak, okolo prvého vozidla tohto druhu v portfóliu Škody sa toho popísalo už veľa. Nasledujúce roky tak spoznáme okrem druhej generácie modelu Yeti, ktorý mimochodom narastie, aj úplnú novinku značky, ktorá ponesie meno Snowman. Ten sa má postaviť na vrchol v ponuke mladoboleslavskej značky, a má byť jedným z až troch neskôr ponúkaných SUV-čiek. Základný model s klasickou koncepciou karosérie a technickým základom pochádzajúcim z nového Tiguanu príde už budúci rok, krátko na to by sme sa mali ale dokonca dočkať aj verzie so strechou pripomínajúcou kupé, teda dostupnejšieho "konkurenta" BMW X4 či chystaného Mercedesu GLC Coupé. Podľa exkluzívnych informácií pochádzajúcich zo strany AutoBildu bude práve toto atraktívnejšie strihnuté vyhotovenie vyzerať ako počítačová vizualizácia nižšie, od ktorej by sa novinka už nemala veľmi odlišovať.

Takto by mala vyzerať nová Škoda Snowman, ktorá príde už budúci rok!

Obe avizované karosárske verzie by mali mať na dĺžku približne 4700 mm, čo značí, že pôjde o čosi predĺženú platformu voči koncernovému Tiguanu. Okrem spomínaného Snowmanu a Yetiho sa neskôr dočkáme tretieho vozidla typu SUV, zastávajúce crossover vychádzajúci zo súčasnej Fabie, respektíve z budúcej generácie Volkswagenu Polo. Cieľ je tak jasný. Automobilka sa snaží expandovať nielen do sveta, ale aj do nových tried, ktoré by mali zaručiť plánované prekonanie hranice 1,5 milióna vyrobených vozidiel v roku 2018 a o to sa majú vo veľkej miere postarať práve vozidlá tejto kategórie, nakoľko sa stále tešia vo svete mimoriadnej obľube.

Domov
Zdieľať
Diskusia