Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. marca 2015, 15:22
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Schwarzenegger objavuje svoje herecké kvality v dramatickom zombie thrilleri Maggie

FILMY A SERIÁLY HOROR
Uložiť Uložené

Arnie je späť! Tentokrát ale ako milujúci otec, ktorý stojí a ochraňuje svoju dcéru. Tá sa pomaly premieňa na zombie.

Keď bolo Maggie ohlásené, čakal som akčnú snímku plnú Arnoldových hlášok a neustále zvyšujúceho sa Terminátorovho kill-countu, teda zombíkov, ktorých zabije. Vyšli prvé obrázky, no dlhý čas po tejto dráme nebolo ani chýru, ani slychu. Zmenilo sa to dnes s trailerom propagujúc nie príliš originálnu zápletku, rozhodne ale zaujímavo poňatú. Maggie (Abigail Breslin), dcéra Wadea (Arnie) sa nakazí vírusom, ktorý ju pomaly rozožiera a premieňa na zombíka. Počas celého procesu premeny za ňou ale jej otec plne stojí, pričom sa postupom času logicky zvyšuje úroveň napätie a taktiež sa milujúcemu otcovi kopia problémy. Viac ale uvidíte v traileri, ktorý toho neprezrádza veľa, no rozhodne prekvapuje Arnoldom.

Pravdepodobne to nebude žiaden oslnivý herecký výkon, no rozhodne to nebude podobné ničomu, čoho sme doteraz boli svedkami pri akomkoľvek Arnieho filme. Napokon, po návrate k herectvu natočil The Last Stand, ktorý neurazil, no potešil azda len jeho verných fanúšikov, hoci, stále ho pokladám za lepší film, než Stalloneov Bullet to the Head. Ak nerátame Expendables, tak svoju prvú spoluprácu so Slyom zúročil v akčnom Escape Plan, ktorý sa už pokojne môže radiť medzi nadpriemerné projekty v ich filmografii a celkom príjemnú „podívanú“ s pár odkazmi na tvorbu dvoch najväčších akčných hrdinov 80. a 90. rokov (kto nezmäkol pri scéne s Arniem a guľometom?). Naposledy sme Schwarzeneggera videli v Sabotage, azda najslabšom počine od režiséra Davida Ayera, stále však išlo o pohodovú jednohubku. No a teraz, v roku 2015, konkrétne 22. mája, kedy Maggie dorazí do kín, bude mať možnosť preukázať celému svetu, že za tie desiatky rokov vo filmovom priemysle sa predsa len hrať naučil. Alebo ten vskutku podarený trailer klame?

Domov
Zdieľať
Diskusia