Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2014, 11:56
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový január v kinách bude plný adeptov na Oscara

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Čakajú nás drámy, animáky, akčné snímky či sci-fi. Január bude skutočne obrovský!

Na čo sa tešíš v januári? Na pár dní prázdnin? Na sneh? Na GTA V? Čo sa týka mňa, teším sa naň hlavne kvôli kino premiéram. Očakávať totiž môžeme skutočné pecky, z ktorých viaceré budú pravdepodobne útočiť na Oscara. Na svoje si prídu fanúšikovia drám, animákov, akčných snímok či sci-fi. Viac o filmoch si môžete prečítať v prekliku.

1. Seventh Son (8. 1.)
Ako dlho sme sa načakali na túto sci-fi pecku s Jeffom Bridgesom? Neviem, bolo to jednoducho extrémne dlho. Možno príliš veľa odkladov snímke uškodilo, no ja osobne sa na ňu stále veľmi teším. Príbeh hovorí o starom lovcovi duchov, ktorý sa na staré kolená snaží vychovať z mladého učňa Toma Warda (Ben Barnes z Narnie) svojho nástupcu. Príšery, skvelý Jeff Bridges a snáď aj podarené efekty budú mať za následok, že po Hobitovi sa dočkáme ďalšieho kvalitného fantasy príbehu.


2. Taken 3 (15. 1.)
Bryan Mills po tretíkrát. Liam Neeson v akčnom filme na dôchodku desiatykrát. Už dvojka Taken bola jednohubka s množstvom nelogických momentov, zatiaľ čo jednotku si dokážem pozrieť kedykoľvek (aj keď maximálne len v telke, keď mi vypne internet), dvojku už vidieť nechcem nikdy a mám dojem, že podobne na tom bude aj ďalší sequel. V ňom niekto na bývalého agenta našije vraždu jeho ženy a on tak musí opäť utekať, nájsť a zabiť toho správneho človeka. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30


3. Whiplash (22. 1.)
Spomínané šialenstvo vypukne už 22. januára. Aj keď, v mnohých prípadoch (rátam, že aj v mojom) budú premiéry porozhadzované aj s niekoľkodňovým odstupom, čo je určite na škodu. Pevne však dúfam, že hudobnú drámu Whiplash uvidíme práve vo štvrtok. Trailery sľubujú atmosférickú a emocionálnu jazdu pod velením J. K. Simmonsa (šepká sa o hlavnom adeptovi na Oscara) a Milesa Tellera, ktorého hollywoodska hviezda rastie závratným tempom. Film pojednáva o chlapcovi, ktorému sa dostane neodmietnuteľnej ponuky, ako sa dostať na pódia veľkých hudobných predstavení, avšak, musí si prežiť peklo. Trailer ale hovorí sám za seba, takže...


4. Big Hero 6 (22. 1.)
Jeden z najočakávanejších a najsľubnejších animákov posledných rokov, to je Big Hero 6. Príbeh hovorí o mladom chlapcovi, ktorý zdedí funkčného robota po svojom zosnulom bratovi. Stále má však pár múch a práve ich oprava bude hlavnou humornou zložkou animáku. Každý, kto videl trailer, sa jednoducho minimálne raz schuti zasmial. Pôjde o dobrodružno hrdinský žáner, trailery si ale dali pozor na to, aby z príbehu, ako aj zo záporáka príliš veľa neodhalili. 


5. Blackhat/Hacker (22. 1.)
Ak ste nútení vytiahnuť z väzenia nebezpečného hackera, muselo vás k tomu prinútiť niečo vážne. Keď sa neznámy hacker rozhodne, že položí na lopatky celý svet a začne výbuchom jadrového reaktora, vláda USA zbystrí pozornosť a povolá proti nemu práve Hathawaya (Chris Hemsworth), ktorý si okrúca 15 rokov za mrežami, práve za podobné vylomeniny. Ak neznámeho dolapí, získa slobodu. Film režíruje Michael Mann (Heat, Collateral, Last Mohycan, Ali...)


6. Birdman (22. 1.)
Ďalšia snímka hodná oscarových nominácií je komediálna dráma od režiséra menom Alejandro González Iñárritu (Babel, 21 Grams, Amores Perros). Hrajú Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Ema Stone či Naomi Watts. Príbeh hovorí o hercovi, ktorý sa nevie zbaviť tieňa minulosti, kedy hral ikonickú postavu superhrdinu. V zahraničí ani v tuzemsku sa rozhodne chválou nešetrí.


7. Woman In Black 2: Angel of Death (29. 1.)
Pokračovanie celkom kvalitného hororu s Danielom Radcliffeom nás zavedie 15 rokov späť do minulosti, kedy známy dom strašil kvôli úplne iným veciam. Trailery naznačujú dusivú atmosféru plnú strašidelných momentov, takže fanúšikovia tohto žánru si určite prídu na svoje.


8. The Imitation Game/Kód Enigmy (29. 1.)
Životopisný thriller/dráma o Alanovi Turingovi, mužovi, ktorého priviedli v roku 1952 pred súd bez toho, aby niekto vedel, že ide o vojnového hrdinu. Alan so svojim tímom totiž rozlúštil nacistický, neuveriteľne zložitý kód Enigma a zachránil tak tisícky životov. Benedict Cumberbatch, ktorý hrá géniusa Alana je v roli údajne geniálny a my sa už nevieme dočkať, kedy vám to budeme môcť potvrdiť. Po jeho boku si zahrá aj Keira Knightley, Mark Strong či Charles Dance.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00


9. Mortdecai (29. 1.)
Ďalšia komediálna dráma v januári, ktorej sa ale asi vyhnem, hoci v nej hrá Johnny Depp, Evan McGregor či Gwyneth Paltrow. Charlie Mortdecai má vážne problémy. Ide po ňom terorista a pár špionážnych agentúr. On sa však rozhodne (alebo je prinútený?) utiecť za ukradnutou maľbou a získať ju. Legenda hovorí, že je v nej ukradnutý kód pre nájdenie strateného bunkra, plného zlata od nacistov.



V januári ešte okrem vyššie spomínaných filmov uvidíte aj tretie Babovřesky (nah), slovenského Rukojemníka od Juraja Nvotu či českého Fotografa. Čo vás zo zoznamu zaujalo a ktorý film vás určite neminie? Ak chceš sledovať podrobnejšie dianie okolo týchto filmov, určite sleduj Filmkult.

Späť
Zdieľať
Diskusia