Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Rana z Persian Restaurant: Chicken popcorn, len z jahňacieho mozgu. Aj s takýmito lahôdkami sa stretneš v perzskej kuchyni
Rana z Persian Restaurant: Chicken popcorn, len z jahňacieho mozgu. Aj s takýmito lahôdkami sa stretneš v perzskej kuchyni
30. 11. 2022 16:42
Majiteľku perzskej reštaurácie si málo ľudí predstaví ako growlujúcu speváčku metalovej kapely, no na prekvapenia si pri hostke najnovšieho Podgastu skrátka musíte zvyknúť.
Hazichef: Ramen mám rád mastný, smradľavý a presolený, tu ho tak nevie urobiť skoro nikto
Hazichef: Ramen mám rád mastný, smradľavý a presolený, tu ho tak nevie urobiť skoro nikto
16. 11. 2022 18:03
Sú hostia Podgastu, ktorých pozná celé Slovensko, a sú hostia, ktorých poznajú skôr lokálni insideri. Michal Hazior je známy… no skôr ako fantastický ilustrátor a dizajnér. Svoju vášeň pre jedlo prejavuje cez svoj separátny blog Hazichef.
Julo a Muťo z podcastu VAR: Trip za londýnskym futbalom musí byť aj s čízkejkom za 15 libier medzi posh babami z Dubaja
Julo a Muťo z podcastu VAR: Trip za londýnskym futbalom musí byť aj s čízkejkom za 15 libier medzi posh babami z Dubaja
3. 11. 2022 9:00
Podgast už bol o finediningu aj streetfoode, exotickom aj ľudovom jedle, a predsa sa Čojemu podarilo nájsť tému, o ktorej sa vo svojom podcaste ešte nerozprával: jedlo na futbalových štadiónoch!
Otto Vašák z Essensu: Radi by sme postavili lístok na zelenine, no hostia v našich končinách potrebujú svoje „mäsíčko“
Otto Vašák z Essensu: Radi by sme postavili lístok na zelenine, no hostia v našich končinách potrebujú svoje „mäsíčko“
19. 10. 2022 17:00
Dlho sme tu nemali Podgast, ktorého hosťom by bol finediningový chef a témou zážitková gastronómia. Najnovšieho Čojeho hosťa určite nepoznáš, šéfuje reštaurácii Essens na južnej Morave.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Peklo v papuli: Reštaurácie, prestaňte používať lacný kečup, čo smrdí po umeline
Peklo v papuli: Reštaurácie, prestaňte používať lacný kečup, čo smrdí po umeline
21. 9. 2022 15:00
Podcastová družba je zavŕšená a po účinkovaní Čojeho v epizóde podcastu Peklo v papuli sa úlohy otočili: Robo s Tónom prišli do Podgastu.
Neapolna: Robíme aj pizzu pre deti s klasickou šunkou, ale kukuricu na ňu nedávame
Neapolna: Robíme aj pizzu pre deti s klasickou šunkou, ale kukuricu na ňu nedávame
8. 9. 2022 10:30
Je to neuveriteľné, ale až v poradí 94. epizóda Podgastu je vôbec prvá, ktorá sa venuje jednému z Čojeho najobľúbenejších jedál – pizzi.
Travelistan: V Číne nás kuchár vyhodil, lebo sme prevrátili rybu na tanieri
Travelistan: V Číne nás kuchár vyhodil, lebo sme prevrátili rybu na tanieri
31. 8. 2022 17:30
S Podgastom sa opäť vyberieme do sveta, tentoraz s Martinom Navrátilom z Travelistanu. Porozpráva gastrozážitky nielen z nedávnej cesty do Afganistanu.
Žolti: Čoje sa sťažoval, že sú nakladané hermelíny málo odležané, tak som mu urobil tristodňový
Žolti: Čoje sa sťažoval, že sú nakladané hermelíny málo odležané, tak som mu urobil tristodňový
10. 8. 2022 13:12
Hosťami Podgastu už boli šéfkuchári, ktorých preslávili komplikované kulinárske kreácie a plating na úrovni umeleckých diel. Teraz je hosťom Žolti, ktorý ti k pivu prinesie „leberko v kaiserke“.
Jdemežrát: Mekáč milujeme, lebo tu bol skôr než kvalitnejšie reštaurácie
Jdemežrát: Mekáč milujeme, lebo tu bol skôr než kvalitnejšie reštaurácie
27. 7. 2022 11:30
Aj tohtotýždňový Podgast má českého hosťa, opäť z radov známych foodblogerov. Jdemežrát patrí v Českej republike medzi najúspešnejších.
Foodblogerka Maškrtnica: Do môjho ideálneho chleba patria zemiaky aj rasca
Foodblogerka Maškrtnica: Do môjho ideálneho chleba patria zemiaky aj rasca
13. 7. 2022 17:30
Hostkou najnovšieho Podgastu je Maškrtnica, známa česká foodblogerka so slovenskými koreňmi a bezchybnou slovenčinou.
Robert z Otta a Langos Baru: Stredná Európa je úžasné miesto, pokiaľ ide o jedlo
Robert z Otta a Langos Baru: Stredná Európa je úžasné miesto, pokiaľ ide o jedlo
30. 6. 2022 10:30
Hosťom najnovšieho Podgastu je človek, ktorý stojí za jedným z najúspešnejších bistier súčasnej Bratislavy aj za fastfoodom, ktorý vyvoláva kontroverzné reakcie.
Gabo Žifčák: Hotelové all-you-can-eat raňajky by som zakázal
Gabo Žifčák: Hotelové all-you-can-eat raňajky by som zakázal
16. 6. 2022 12:00
Jedlo a gastronómia sú vážna téma! Či? Mali by sa komici vyjadrovať k tomu, či na halušky patrí pažítka? Kým na to prídeme, k mnohým iným veciam sa vyjadril v najnovšom Podgaste Gabo Žifčák.
Slovenských podcastov je už vyše 2 400, celosvetovo prekročil počet 4 milióny
V spolupráci
Slovenských podcastov je už vyše 2 400, celosvetovo prekročil počet 4 milióny
15. 6. 2022 11:30
Podľa posledného prieskumu počúva na Slovensku podcasty aspoň raz týždenne 22 percent ľudí.
Tomáš z Petržalských langošov: Langoš je živočích, mal by si ho zjesť do minúty
Tomáš z Petržalských langošov: Langoš je živočích, mal by si ho zjesť do minúty
8. 6. 2022 18:30
Prišli horúčavy a to v gastronómii znamená jediné: nastal čas langošov. Tie si nemusíte dať iba na kúpalisku či pri jazere, kopa ľudí chodí na jeden konkrétny až na kraj Petržalky.
Burrito Fellas: v Mexico City sme nevedeli vygoogliť ani jedno miesto s burritami
Burrito Fellas: v Mexico City sme nevedeli vygoogliť ani jedno miesto s burritami
19. 5. 2022 15:00
Junior s mexickou kuchyňou možno nemá dobré skúsenosti, no Burrito Fellas sú iný prípad. Najnovší Podgast je z veľkej časti o tacos a láske k tacos.
Milan Junior Zimnýkoval: Po polievkovej lyžici štipľavého v Mexiku som schudol 25 kíl a zničil si mikroflóru
Milan Junior Zimnýkoval: Po polievkovej lyžici štipľavého v Mexiku som schudol 25 kíl a zničil si mikroflóru
12. 5. 2022 9:00
Junior moderoval aj šouky týkajúce sa varenia, no čo je ešte lepšie, založil projekt Šuhajíci pri panvici, s ktorým si ľudia dobré jedlo nielen vychutnávajú, ale aj sa ho učia pripravovať a v neposlednom rade sa pri tom dobre zabávajú.
Robert z Doll Finu: Poke je parížsky šalát Havaja
Robert z Doll Finu: Poke je parížsky šalát Havaja
5. 5. 2022 10:00
Ak si niekedy bol na poke v Doll Fin Poke Shope, určite si pamätáš zhovorčivého majiteľa, ktorý ku každej miske pripojí svoj typický small talk. V Podgaste tento zábavný „pokec“ natiahol na celú hodinu!
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
7. 12. 2023 17:35
Vedeli ste o prvej dáme francúzskeho cukrárstva v Bratislave, že stála aj za známymi táckarňami v nákupných centrách? Je možné, že toho o nej neviete ešte viac.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
pred 2 dňami
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.