Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Orange.
1. júna 2023, 16:00
Čas čítania 2:10
Sponzorovaný obsah

Hlasuj za svoj obľúbený podcast roka 2023! Porota nominovala 25 podcastov, z ktorých verejnosť vyberá víťaza

Hlasuj za svoj obľúbený podcast roka 2023! Porota nominovala 25 podcastov, z ktorých verejnosť vyberá víťaza
ZAUJÍMAVOSTI PODCASTY
Uložiť Uložené

Z viac ako 1 300 najlepších slovenských podcastov vybrala porota 25 z nich. Je medzi nimi aj tvoj obľúbenec?

Rád si vypočuješ podcasty od slovenských tvorcov, či už v pohodlí domova, na cestách, alebo počas práce? Podcastový „butik” Shtoodio a webový portál skpodcasty predstavili 1. ročník súťaže Podcast roka, ktorého exkluzívnym partnerom je mobilný operátor Orange. Hlasovať za svojho favorita môžeš aj ty. Zúčastnilo sa viac ako 1 300 slovenských podcastov, avšak deväťčlenná porota nominovala len tých 25 najlepších z najlepších.

Top 25 slovenských podcastov, ktoré vyšli v roku 2022, budú zaradené do niekoľkých kategórií: ateliér, zo života, pokrok, vypínač a rozhľad. Extra ocenenie Miláčik získa podcast, ktorý sa stane absolútnym víťazom s najväčším počtom hlasov, a podcasterský objav roka Ucho získa najobľúbenejší nováčik, ktorého vyberie porota.

Za svojho obľúbenca môžeš hlasovať do 23. júna, čo je posledný deň na odovzdanie hlasu. Hlasovanie je umožnené na jednu emailovú adresu jedenkrát za deň od začatia hlasovania až po jeho ukončenie. Každý, kto zahlasuje, bude zároveň zaradený do súťaže o vecné ceny.

Nominácie Orange Podcast roka 2023

V kategórii pokrok, ktorej partnerom je spoločnosť ESET, sú z oblastí biznis, technológie, vedavzdelávanie nominované tieto podcasty:

V kategórii rozhľad, ktorej partnerom je televízia Markíza, sú nominované tieto podcasty z oblastí správy a vláda :

V kategórii zo života, ktorej partnerom je agentúra SITA, sú z oblastí deti a rodina, náboženstvo a duchovnosť, šport, voľný čas a zdravie a fitnes nominované tieto podcasty:

V kategórii ateliér, ktorej partnerom je Httpool, exkluzívny zástupca reklamného priestoru Spotify na Slovensku, sú nominované tieto podcasty z oblastí história, hudba, TV a film a umenie:

V kategórii vypínač, ktorej partnerom je Fun rádio, sú z oblastí fikcia, komédia, skutočný zločin, spoločnosť a kultúra nominované tieto podcasty:

Ako prebiehal proces nominácií?

Organizátori súťaže, podcastový „butik“ Shtoodio a webový portál skpodcasty zostavili veľký rebríček slovenských podcastov podľa toho, ako sú umiestnené v top rebríčkoch platforiem Spotify a Apple Podcasty počas celého roka 2022.

Podcasty, ktoré splnili podmienky súťaže, si následne počas mesiaca máj púšťala porota, ktorá ich potom ohodnotila v troch dimenziách – obsah, forma a výnimočnosť. Každá porotkyňa a porotca mohli každému podcastu udeliť 0 až 10 bodov. Body sa sčítali a 5 podcastov s najväčším počtom bodov v každej súťažnej kategórii dostalo nomináciu v súťažnej kategórii, ktorú vidíš na zozname vyššie.

Porota, ktorá hodnotila podcasty vydané v roku 2022.
Porota, ktorá hodnotila podcasty vydané v roku 2022. Zdroj: Orange/Podcast roka 2023

Porota: spisovateľka Dominika Sakmárová, influencerka Kristína Tormová, youtuber Peter Altof alias Expl0ited, producent podcastov Damian Machaj, programový riaditeľ Fun rádia Marek Mikúšek, šéfredaktor portálu tvnoviny.sk Vladimír Mičuda, Tomáš Palovský zo spoločnosti Orange Slovensko, Peter Ohrajter zo spoločnosti ESET Slovensko a Dávid Šerfözö zo spoločnosti Httpool.

Mediálnymi partnermi Podcastu roka sú denník SME, technologický portál TouchIT, magazín Forbes Slovensko, IAB Slovakia, TV Markíza, Fun rádio, tlačová agentúra SITA a Httpool. Digitálnym partnerom Podcastu roka je agentúra okto–digital. Podcast roka ďalej podporujú Depo, Sundeck, 2muse, alza.sk a Poradca podnikateľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia