Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2021, 12:59
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

Peugeot predstavuje model 308 už aj ako praktickejšie kombi, štýl mu opäť nechýba

Peugeot predstavuje model 308 už aj ako praktickejšie kombi, štýl mu opäť nechýba
Zdroj: Peugeot
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PEUGEOT
Uložiť Uložené

Praktickejší karosársky variant nesie tradičný dodatok SW.

Keď nám Peugeot začiatkom roka predstavil úplne nový model 308, bolo len otázkou času, kedy okrem klasického hatchbacku dôjde na rad aj praktickejšie kombi. Podľa nových fotografií 308 SW vsadí na šarmantné krivky a Peugeot rodinného praktika zabalí do pôvabného kabáta. 

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Prvý sériový model značky s novým retro logom je v prednej časti identický bez ohľadu na karosársky variant. Model 308 SW pôsobí elegantnejšie vzadu. Sú tam horizontálne orientované LED svetlá s povestnou grafikou evokujúcou pazúry. Vpredu môže mať Matrix-LED svetlá, ktorých denné svietenie zachádza až do nárazníka. Na výber sú 16 až 18" disky kolies, v ponuke sa objaví aj možnosť zvoliť si čierne exteriérové detaily.

Peugeot, 308 SW,
Zdroj: Peugeot

Kombi s celkovou dĺžkou 4,64 metra má dlhší rázvor než hatchback, konkrétne 2,73 metra, medzigeneračne pritom došlo k zníženiu výšky o 2 centimetre na 1,44 metra. S tým súvisí aj aerodynamickejší tvar karosérie, ktorej súčiniteľ odporu vzduchu cx má hodnotu len 0,277. Pointou SW je nepochybne batožinový priestor, ktorý má 608 litrov. Po zložení zadných sedadiel (delených v pomere 40 : 20 : 40) objem narastie na 1 634 litrov.

Domov
Zdieľať
Diskusia