Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2021, 15:06
Čas čítania 1:11
Daniel Mikolášik

Očkovanie v ambulanciách nebude povinné. Lengvarský uvažuje nad finančnou motiváciou ľudí k vakcinácii

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Vzhľadom na šírenie variantu delta minister vyzýva ľudí na očkovanie. „To je jediné, čo nám pomôže zvládnuť tretiu vlnu,“ povedal.

Ambulancie nebudú povinné poskytovať očkovanie proti covidu-19. Na piatkovom brífingu v Košiciach to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO). Zároveň ľudí vyzval, aby sa hlásili na očkovanie. Podľa neho iba to pomôže zvládnuť tretiu vlnu pandémie.

Odporúčané
Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? 17. júna 2021, 15:30

„Niektorí nechcú očkovať, niektorí chcú. Nebude to povinné, bude to dobrovoľné. Kto bude chcieť očkovať, bude. Kto nie, nie,“ povedal. Avizovaný termín spustenia očkovania proti ochoreniu covid-19 v ambulanciách všeobecných lekárov a pediatrov, ktorým je 1. júl, by podľa neho mali dodržať.

O tom, či má byť očkovanie pre ľudí povinné alebo nie, sa podľa jeho slov nediskutovalo. Povedal, že to, aby bolo povinné pre vybrané vekové skupiny, je iba jednou z možností.

Čo sa týka veľkokapacitných očkovacích centier (VOC), fungovať by mali naďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia