Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2021, 15:58
Čas čítania 0:58
Richard Bonde

V Bratislave bude každú letnú nedeľu premávať autobus bez strechy. Potešia sa mu najmä rodiny s deťmi, ktoré chcú ísť do prírody

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA MHD PRÍRODA
Uložiť Uložené

„Kabrioautobus“ bude jazdiť medzi Patrónkou a Železnou studničkou počas každej slnečnej nedele od 20. júna až do konca augusta.

Dopravný podnik Bratislava zavedie už túto nedeľu pravidelnú premávku autobusu bez strechy. Jazdiť by mal v 40-minútových intervaloch na krátkej trase z Patrónky k Železnej studničke a späť.

Kabrioautobus v bratislavskom lesoparku.
Kabrioautobus v bratislavskom lesoparku. Zdroj: Dopravný podnik Bratislava

V prípade nepriaznivého počasia premávať nebude, o čom bude dopravca včas informovať na sociálnych sieťach a tabuliach na zastávkach. Na úseku bude dopravu za každých okolností zabezpečovať linka 43 v štandardnom nedeľnom rozsahu.

„Kabriolinka“ bude premávať medzi zastávkami Patrónka a Železná studnička každých 40 minút – smerom do lesoparku od 9.52 do 17.52 h a smerom do centra od 10.19 do 18.19 h. Na zastávke Patrónka môžu cestujúci prestúpiť na trinásť ďalších liniek MHD.

Odporúčané
V Bratislave pribudnú nové gigantické trolejbusy. Sú najdlhšie na svete, vážia 40 ton a merajú 24 metrov V Bratislave pribudnú nové gigantické trolejbusy. Sú najdlhšie na svete, vážia 40 ton a merajú 24 metrov 28. apríla 2021, 19:41

„Bratislavský lesopark je počas horúcich letných dní ideálnym miestom na schladenie sa. Keďže sa vynovený kabriobus tešil úspechu najmä u najmenších cestujúcich, zážitková jazda bude od nedele súčasťou letných prázdnin. Rodinám ponúkame tip na výlet,“ povedal predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava Martin Rybanský.

Vydať sa do lesoparku verejnou dopravou namiesto auta má výhodu aj v tom, že netreba hľadať miesto pre auto. Parkovisko pri Červenom moste býva často úplne obsadené a parkovacie miesto si treba nájsť oveľa ďalej. Súčasne s kabriolinkou premáva na rovnakej trase aj linka 43, ktorá vypĺňa 40-minútové diery medzi odchodmi autobusu bez strechy. Z mesta aj do mesta sa teda dá dostať každých pár minút.

Kabrioautobus na zastávke Kameňolom neďaleko Železnej studničky.
Kabrioautobus na zastávke Kameňolom neďaleko Železnej studničky. Zdroj: Max/imhd.sk

Autobus bez strechy, ktorý bude na tejto trase premávať, je Karosa B732 z roku 1990. Pred prestavbou na kabrioautobus slúžil na bežných linkách bratislavskej MHD. Okrem rodín s deťmi atrakcia poteší aj priaznivcov starých vozidiel MHD – kabrioautobus je posledným prevádzkovým autobusom svojho typu v Bratislave.

Domov
Zdieľať
Diskusia