Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 18:07
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Nemeckí vojaci spievali rasistické a antisemitské piesne a sexuálne obťažovali ženy. Za párty v Litve ich čakajú tresty

Nemeckí vojaci spievali rasistické a antisemitské piesne a sexuálne obťažovali ženy. Za párty v Litve ich čakajú tresty
Zdroj: Unsplash/Simon Infanger/volně k užití (ilustrační fotografie)
NEWS
Uložiť Uložené

Nemeckí vojaci v Litve spievali počas aprílového večierka v hoteli v regióne Rukla rasistické a antisemitské piesne. Okrem toho sú obvinení aj zo sexuálneho obťažovania.

Nemecká ministerka obrany Annegret Krampová-Karrenbauerová v utorok prisľúbila prísne tresty pre vojakov Bundeswehru nasadených v Litve v rámci misie NATO, ak sa potvrdia obvinenia zo spievania rasistických a antisemitských piesní. Informovala o tom agentúra AFP.


„Nech sa stalo čokoľvek, je to neprijateľné,“ uviedla šéfka rezortu obrany. Dodala, že všetci tí, ktorí sú do tohto incidentu zapletení, budú stíhaní a potrestaní.

Vojaci
Zdroj: TASR/AP, ilustračná fotka


Webová stránka týždenníka Spiegel v pondelok informovala, že nemeckí vojaci v Litve spievali počas aprílového večierka v hoteli v regióne Rukla rasistické a antisemitské piesne. Okrem toho sú obvinení zo sexuálneho obťažovania. Obeťami incidentu sa podľa stanice Deutsche Welle stalo niekoľko vojakov, pričom jeden z nich potreboval pomoc psychológa a poslali ho späť do Nemecka, uviedla litovská rozhlasová stanica LRT.

Domov
Zdieľať
Diskusia