Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 6:10
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík

VIDEO: Mini Khabib sa proti svojmu rivalovi postaví už čoskoro. Takto sa pripravoval na zápas

ZAUJÍMAVOSTI ZÁPASY
Uložiť Uložené

Je však takýto súboj vôbec etický?

Hasbulla Magomedov, prezývaný ako Mini Khabib (podľa zápasníka Khabiba Nurmagomedova), má 18 rokov a Abdu Rozik 17, ale obaja pre nedostatok rastového hormónu vyzerajú ako malé deti. To ich však nezastavilo, aby sa na verejnosti vedeli „predať“ promovaním svojho zápasu, píše portál Unilad.

Potenciálny súboj medzi dvojicou sa nezaobišiel bez kritiky. Russian Dwarf Athletic Association, ktorá je organizáciou pre ľudí so zakrpatením, ich konanie považuje za neetické. Uliana Podpalnaya tvrdí, že to nie je šport, ale výsmech, za ktorý dostane dvojica zaplatené, uviedla pre Gazeta.ru.

Obdobné súboje by si vedela predstaviť v prípade, ak by boli oficiálne zaradené medzi paralympijské športy. V takom prípade by mali športovci šancu postupovať v hierarchii zápasníkov vyššie a získavať ocenenia. Bez oficiálnej záštity teda ide podľa nej len o lacnú zábavu. Či k zápasu naozaj dôjde, je v súčasnosti otázne. Podľa príspevku z účtu Hasbulla by sa mal odohrať už o niekoľko dní.

Domov
Zdieľať
Diskusia