Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2021, 13:41
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Trenčín zaradili do nesprávnej farby, opatrenia mali byť oveľa voľnejšie. Heger to však riešiť nebude

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Predseda vlády poslal TV Markíza stanovisko, z ktorého vyplýva, že online rokovanie vlády kvôli zmene farby okresu Trenčín neplánuje.

Z dôvodu ďalšieho poklesu prípadov ochorenia covid-19 by mal byť okres Trenčín v budúcom týždni v oranžovej farbe, teda v 2. stupni ostražitosti podľa covid automatu.

Predseda vlády Eduard Heger poslal TV Markíza stanovisko, z ktorého vyplýva, že tento problém riešiť nebude a postupuje sa v súlade s platným covid automatom. 

Zotrvanie v ružovej farbe by znamenalo pokračovanie obmedzení pre podnikateľov, najmä pre gastroprevádzky, ktoré v tejto fáze nemôžu otvárať pre hostí interiér.

„RÚVZ Trenčín vyhodnotil situáciu pre okres Trenčín na budúci týždeň na úrovni 3, čo pre okres znamená oranžovú farbu,“ potvrdila hovorkyňa úradu verejného zdravotníctva.

Odporúčané
Herákov asistent vyzýva animátorov z detského tábora, aby neodpovedali novinárom: Kašlite na to, nepíšte si o tom ani medzi sebou Herákov asistent vyzýva animátorov z detského tábora, aby neodpovedali novinárom: Kašlite na to, nepíšte si o tom ani medzi sebou 12. júna 2021, 10:24


Upozornila, že hoci v predchádzajúcich týždňoch v okrese Trenčín zaznamenali pokles počtu prípadov, z dôvodu prebiehajúcich lokálnych epidémií hygienici pri hodnotení minulý týždeň ponechali okres v ružovej farbe. „V meste Trenčín sme zaznamenali dve epidémie na školách, ktoré sa nám neskôr podarilo ohraničiť, ostatné prípady boli sporadické, bez následného šírenia,“ doplnila.

Domov
Zdieľať
Diskusia