Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2021, 16:25
Čas čítania 0:57
Adam Novosad

Hrnko naložil Dankovi: To je ale hlupák, musel si podľa neho myslieť maďarský minister, keď Danka z SNS odprevádzal domov

POLITIKA POLITICI
Uložiť Uložené

Anton Hrnko dnes pôsobí ako poradca predsedu parlamentu Borisa Kollára.

Šéf SNS Andrej Danko schytal kritiku od svojho bývalého podpredsedu Antona Hrnka. Ten je v súčasnosti poradcom predsedu parlamentu Borisa Kollára. Andreja Danka kritizuje za stretnutie s maďarským ministrom zahraničných vecí Péterom Szijjártóom.

Danko vo svojom príspevku o pracovnom obede chválil spoločný prístup krajín V4 k riešeniu problémov, ale aj skúsenosti s vakcínou Sputnik. Hrnko však stretnutie ani zďaleka nepovažoval za konštruktívne.

„Predvčerom navštívil po jednom zúfalcovi s Gyimesim druhý zúfalec (tentokrát sám) maďarského ministra zahraničných vecí P. Szijjártóa,“ opísal Andreja Danka jeho bývalý stranícky kolega. Podľa jeho názoru sa po Matovičovi do Maďarska vybral z ťažko pochopiteľných dôvodov aj Danko.

V príspevku Dankovi vyčíta, že svojím správaním potápa najstaršiu slovenskú politickú stranu SNS a sníva o tom, že raz bude mať postavenie ako Orbán v Maďarsku. „Pán Boh nás ochráň od týchto snov. To Matovič je len suchý odvar toho, čo by nastalo,“ varuje Hrnko pred politickými ambíciami Danka.

Odporúčané
Z Británie hlásia najvyšší počet prípadov koronavírusu od 26. februára. Indický variant delta môže pacientov pripraviť aj o sluch Z Británie hlásia najvyšší počet prípadov koronavírusu od 26. februára. Indický variant delta môže pacientov pripraviť aj o sluch 10. júna 2021, 9:44

Hrnko nerozumie, prečo vôbec predseda SNS cestoval na stretnutie s maďarským ministrom zahraničných vecí, ktorého označil za Orbánovho korunného princa.

„Ale určite viem, čo si P. Szijjártó myslel, keď svojho hosťa odprevadil na cestu domov. Myslím si, že to bolo veľmi podobné nasledujúcemu: Bože, to je väčší hlupák, ako som si myslel,“ zakončil Hrnko. Voči svojmu bývalému straníckemu šéfovi podľa tejto reakcie neprechováva veľa sympatií.

Domov
Zdieľať
Diskusia