Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Fortuna.
11. júna 2021, 16:30
Čas čítania 2:55
Sponzorovaný obsah

ME 2020 vo futbale: Kedy hráme, kto nastúpi a kde sa odohrajú zápasy?

ŠPORT
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Dlho očakávané ME vo futbale štartujú. Slovensko skúsi opäť zabojovať o titul.

EURO 2020 štartuje už dnes 11. júna a my ti prinášame prehľad toho najdôležitejšieho, čo potrebuješ vedieť pred celým šampionátom. Azda tou najdôležitejšou informáciou je, že tento významný turnaj sa koná od 11. júna do 11. júla 2021, a to hneď v 11 krajinách Európy. O titul bude bojovať 24 národných tímov.

EURO 2020, teda majstrovstvá Európy, sú po MS tým najdôležitejším šampionátom pre futbalistov i fanúšikov. Atraktivitu tohto podujatia podčiarkuje aj to, že takmer každý rok vidíme iného víťaza. Slovensko však titul doposiaľ nezískalo a na šampionát EURO sa nášmu tímu podarilo postúpiť zatiaľ len druhý raz. Vôbec po prvýkrát sme na EURO bojovali o titul v roku 2016, naša reprezentácia vtedy postúpila až do osemfinále.

Futbal
Zdroj: Fortuna

Hrá sa v týchto krajinách

Majstrovstvá Európy vo futbale sa tento rok konajú, ako sme ti už spomínali, v 11 krajinách naraz, a to v Taliansku (Rím), Azerbajdžane (Baku), Rusku (Petrohrad), Dánsku (Kodaň), Holandsku (Amsterdam), Rumunsku (Bukurešť), vo Veľkej Británii (Londýn), v Škótsku (Glasgow), Španielsku (Sevilla), Nemecku (Mníchov) a Maďarsku (Budapešť). Pôvodne sa v Španielsku malo hrať v Bilbau a naša skupina E mala hrať aj v Írsku (v Dubline), ale pre problémy s koronavírusom napokon táto hostiteľská krajina z EURO vypadla. Finále šampionátu sa potom odohrá na slávnom štadióne Wembley v Londýne.

Hostiteľské miesta skupín:

  • Skupina A: Rím (Taliansko) a Baku (Azerbajdžan)
  • Skupina B: Petrohrad (Rusko) a Kodaň (Dánsko)
  • Skupina C: Amsterdam (Holandsko) a Bukurešť (Rumunsko)
  • Skupina D: Londýn (Veľká Británia) a Glasgow (Škótsko)
  • Skupina E: Sevilla (Španielsko) a Petrohrad (Rusko)
  • Skupina F: Mníchov (Nemecko) a Budapešť (Maďarsko)

Tímy v jednotlivých skupinách: 

  • Skupina A: Taliansko, Švajčiarsko, Turecko, Wales
  • Skupina B: Belgicko, Dánsko, Fínsko, Rusko
  • Skupina C: Rakúsko, Holandsko, Severné Macedónsko, Ukrajina
  • Skupina D: Chorvátsko, Česko, Anglicko, Škótsko
  • Skupina E: Poľsko, Slovensko, Španielsko, Švédsko
  • Skupina F: Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Portugalsko

Kedy a kde budeme hrať?

Ak sa chystáš podporiť náš tím osobne, slovenská reprezentácia bude hrať v skupine E proti Poľsku a Švédsku v ruskom Petrohrade a so Španielskom v Seville. Prvý zápas nás čaká s Poľskom už 14. júna o 18.00 h, o štyri dni nato, 18. júna o 15.00 h, budeme čeliť Švédom. V rámci skupiny sa stretneme ešte so španielskym reprezentačným tímom, a to 23. júna o 18.00 h

Ak sa nám podarí prebojovať do osemfinále, zápasy nás budú čakať v dňoch 26. až 29. júna, v prípade štvrťfinále je to termín od 2. do 3. júla, a to buď v Baku, Mníchove, Petrohrade, alebo v Ríme. Semifinále sa neskôr bude hrať už v Londýne v dňoch 6. až 7. júla, no a ak by sme si nebodaj siahli na finálový zápas, potom si píš do kalendára dátum 11. júla o 21.00 h, ktorý sa opäť odohrá v Londýne.

Ako správny futbalový fanúšik, či už veríš Slovensku, alebo nie, si však môžeš skúsiť tipnúť, kto sa stane tohtoročným majstrom Európy vo futbale. Okrem toho, samozrejme, môžeš tipovať výsledky aj ostatných zápasov. Fortuna ti ponúka počas UEFA EURO 2020 bonus. Všetci noví hráči získajú počas šampionátu 50 eur na stávku bez rizika. Tá bude pripísaná ihneď po novej registrácii. Ak teda aj stavíš neúspešne, nemusíš sa báť, Fortuna ti vráti vklad do 24 hodín od vyhodnotenia stávky na hráčsky účet, maximálne však do sumy 50 eur. Navyše v závislosti od výšky vkladu môžeš získať bonusový stávkový kredit až 50 eur a 50 voľných zatočení (tzv. free spinov) do Casina.

Tipuj vo fortune
Tehelné pole.
Tehelné pole. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Ako sme si viedli doposiaľ?

V rámci prípravy pred EURO 2020 sme si zahrali dva prípravné zápasy. Prvý júnový deň sme vyskúšali hráčov bulharskej reprezentácie, čo sa skončilo remízou 1 : 1, druhý zápas sme hrali proti Rakúsku a skončil sa opäť remízou, no tentoraz bez gólov (0 : 0). 

Takto vyzerá náš tím

Tréner Štefan Tarkovič uzavrel nomináciu po prvom prípravnom zápase a obsadil do reprezentačného tímu 26 hráčov – troch brankárov, osem obrancov, osem stredopoliarov a sedem ofenzívnych hráčov, z ktorých sú traja útočníci.

  • Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk), Marek Rodák (FC Fulham)
  • Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Denis Vavro (SSD Huesca), Milan Škriniar (Inter Miláno), Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia), Dávid Hancko (Sparta Praha), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Martin Valjent (RCD Mallorca)
  • Stredopoliari: Marek Hamšík (IFK Göteborg), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava), László Bénes (FC Augsburg), Jakub Hromada (Slavia Praha), Lukáš Haraslín (Sassuolo Calcio), Tomáš Suslov (FC Groningen), Ján Greguš (Minnesota United)
  • Útočníci: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Ivan Schranz (FK Jablonec)
Futbal
Zdroj: Fortuna

 Sleduj EURO 2020 naživo

Ak sa nechystáš ísť fanúšikovať na štadióny osobne, potom si môžeš futbalový ošiaľ naladiť na svojej telke prostredníctvom živých prenosov na RTVS, ktorá plánuje odvysielať 51 zápasov, z toho 45 priamych prenosov, vrátane finále. 

futbal, doma, telka, tv, pozeranie tv
Zdroj: JESHOOTS.com/Pexels
Domov
Zdieľať
Diskusia