Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 21:23
Čas čítania 0:53
Dominik Vetrák

Battlefield 2042 odhalený v epickom traileri. Zalietaj si v tornáde na mape so 128 hráčmi, s explóziami a modernou technikou

Battlefield 2042 odhalený v epickom traileri. Zalietaj si v tornáde na mape so 128 hráčmi, s explóziami a modernou technikou
Zdroj: EA/DICE
TECH BATTLEFIELD 2042
Uložiť Uložené

Hra vyjde už v októbri a na PS5 a Xbox Series X bude stáť 80 €.

EA a DICE konečne odhalili nový Battlefield. Séria opúšťa minulosť a po prvej a druhej svetovej vojne sa vraciame do blízkej budúcnosti. Battlefield 2042 sa bude odohrávať v roku 2042, avšak tentoraz bez singleplayerovej kampane. V hre bude dostupný len multiplayer.

Ten bude mať na začiatku 7 gigantických máp (najväčších v sérii), pričom ďalšie pribudnú s platenými updatmi v budúcnosti. Na PC, PS5 a Xbox Series X bude na jednej mape až 128 hráčov. Na PS4 a Xbox One ich bude len 64 a mapy sa zmenšia. Next-gen verzie hry budú navyše stáť o 10 eur viac, čiže 80 eur. 

Odporúčané
Recenzia: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutočne najkrajšia hra na svete, na ktorú sa nechytá nič iné? Recenzia: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutočne najkrajšia hra na svete, na ktorú sa nechytá nič iné? 8. júna 2021, 16:00

Gameplay ozvláštnia wingsuity, takže budeme plachtiť vo vzduchu, čo sa hodí obzvlášť vtedy, keď sa objavia tornáda. Tie dokážu kompletne pretvoriť mapu a určite ovplyvnia aj aktuálnu situáciu na bojisku. Samozrejmosťou je množstvo ovládateľných vozidiel. Nový diel v sérii nebude mať Battle Royale mód, no tvorcovia sú sebavedomí a veria, že s hernými módmi budú dlhoroční fanúšikovia série viac než spokojní. 

Gif nižšie pochádza z traileru a vystihuje multiplayer predošlých hier

Battlefield  2042 odhalený v epickom traileri. Zalietaj si v tornáde na mape so 128 hráčmi, explóziami a modernou technikou
Zdroj: EA

Pár zaujímavostí:

  • Vozidlá si vieš privolať kdekoľvek na mape.
  • Niektorá trieda bude mať k dispozícii grapling hook (navíjací hák), iná zase wingsuit (každá trieda bude mať špeciálny gadget).
  • Dynamické počasie s viacerými zmenami prostredia.

Battlefield 2042 vyjde 22. októbra na PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X/S. Už túto nedeľu uvidíme gameplay zábery, a to počas E3 konferencie od Microsoftu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia