Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 9:29
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová

45-ročný otecko urobil pre charitu 1,5 milióna kľukov. Nastavil nový svetový rekord

NEWS SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Vyzbieral tým peniaze pre charitu, ktorá pomáha pozostalým vojakov, ktorí zomreli v službe.

Otec troch detí Nate Caroll úspešne dokončil na futbalovom štadióne vo Wisconsine svoju výzvu urobiť viac ako 1,5 milióna kľukov za jeden rok. Nešlo len o pokus prelomiť doterajší svetový rekord, v priebehu roka totiž bežala aj kampaň, v ktorej zbieral peniaze pre charitatívnu organizáciu.

Caroll venoval svoju ročnú makačku nadácii Tunnel to Towers Foundation, charite, ktorá v rámci jedného zo svojich programov podporuje rodiny ľudí v prvej línii, ako sú hasiči a policajti, ktorí zomreli počas služby. Program Fallen First Responder pomáha rodinám splatiť hypotéky a sústreďuje sa na tých verejných pracovníkov, ktorí zomreli v prvej línii počas služby.

kliky
Zdroj: Tunnel to Towers Foundation

1 500 213 kľukov

Caroll ukončil výzvu v polčase futbalového zápasu medzi miestnym tímom policajtov a hasičov. Podľa Globe News Wire povedal, že práve ich povzbudzovanie mu veľmi pomohlo. Za takmer 12 mesiacov urobil 1 500 213 kľukov a ešte stále neskončil. Výzva mu potrvá až do 13. júna a veľmi rád by dosiahol číslo, v ktorom bude 911 – na pamiatku obetí teroristického útoku z 11. septembra 2001.

Odporúčané
VIDEO: Fico robí kliky na ceste v Prešove. Zadychčaný ďakuje za petičné hárky VIDEO: Fico robí kliky na ceste v Prešove. Zadychčaný ďakuje za petičné hárky 6. júna 2021, 14:15

„Bolo mi cťou nastaviť nový svetový rekord tu v New Yorku pred očami členov newyorskej polície, hasičského a záchranného zboru a ďalších pracovníkov v prvej línii. Chcem, aby si tento rekord uctil obete, ktoré si ten tragický deň vyžiadal,“ povedal Caroll. Momentálne už spolupracuje s Guinessovou knihou rekordov, aby si jeho výkon overili a oficiálne ho vyhlásili za svetový rekord.

V priemere urobil 45-ročný muž asi 4 000 kľukov denne. Videá nahrával na sociálne siete. Povedal, že týmto mohol aj svojim deťom ukázať, že aj zdanlivo nedosiahnuteľné ciele sa dajú dosiahnuť vytrvalou prácou.

Počas výzvy si musel dať záležať na správnom nastavení mysle, náročný tréning mu preskúšal najmä psychiku. „Najdramatickejšou zmenou bola mentálna sila. Pochopil som, že telo je fenomenálne stvorenie, a ak sa oň dobre starám, vydrží značný fyzický stres a dosiahne neuveriteľné výkony,“ povedal v rozhovore pre Fox News.

Domov
Zdieľať
Diskusia