Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 17:28
Čas čítania 0:42
Richard Bonde

PRIESKUM: Hegerovmu kabinetu dôveruje pri zvládaní pandémie len 17 percent ľudí

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Prieskum Slovenskej akadémie vied z minulého mesiaca ukázal konečné výsledky.

Slováci nie sú spokojní s tým, ako vláda Slovenskej republiky zvláda boj s pandémiou. Podľa prieskumu s názvom Ako sa máte, Slovensko?, ktorý v máji 2021 realizovala Slovenská akadémia vied, má kabinet Eduarda Hegera dôveru iba 17 percent Slovákov.

V porovnaní s výsledkami rovnomenného prieskumu z apríla minulého roka je aktuálne číslo o viac než dve tretiny nižšie. Vtedajšej vláde na čele s Petrom Pellegrinim dôverovala viac než polovica respondentov prieskumu, približne 52 percent.

„Už z predchádzajúcich výskumov vieme, že respondenti, ktorí nedôverujú vláde, sú menej ochotní dodržiavať epidemické opatrenia. Veľmi podobné je to i s ochotou dať sa zaočkovať, ktorá zároveň súvisí i s dôverou vo vedu a zdravotníctvo,“ povedal vedecký tajomník Sociologického ústavu SAV Robert Klobucký.

Odporúčané
Rok s pandémiou: Ako sa to celé začalo a ako sa k pandémii Slovensko postavilo? Rok s pandémiou: Ako sa to celé začalo a ako sa k pandémii Slovensko postavilo? 5. marca 2021, 17:55

Prieskum okrem dôvery k vláde Slovenskej republiky poukázal aj na dôveru k rezortu zdravotníctva, ktorú má takmer 51 percent opýtaných, a tiež dôveru k vedeckým inštitúciám, ktorú má približne 48 percent účastníkov prieskumu.

Respondenti, ktorí vyjadrili súhlas s názorom týchto inštitúcií, sú podľa Slovenskej akadémie vied ochotnejší dať sa zaočkovať proti novému koronavírusu. Dve tretiny opačnej skupiny respondentov sú práve naopak buď úplne proti očkovaniu, alebo s ním váhajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia