Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. júna 2021, 10:35
Čas čítania 0:37
Kamila Šebestová

Tehotný transrodový muž pred ľuďmi predstieral, že má pivné bruško. Po pôrode hovorí o svojej traume z prístupu lekárov

NEWS TRANSHOOD
Uložiť Uložené

Kayden Coleman porodil dve deti. S partnerom má dve dcéry, 7-ročnú a 10-mesačnú.

Kayden Coleman je transrodový muž z Texasu, ktorý tajil svoje tehotenstvo. Robilo mu problém priznať ho najmä vzhľadom na obavu z potenciálnych útokov. Radšej ľuďom tvrdil, že má pivné bruško. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kayden X Coleman (He/Him) (@kaydenxofficial)

„Nemusel som kráčať po ulici v strachu, že by ma niekto napadol,“ vysvetľoval svoje rozhodnutie portálu Today„Všetci si mysleli, že mám pivné brucho.“

Kayden Coleman má za sebou dve tehotenstvá: prvé so 7-ročnou dcérou Azeliou, ďalšie s 10-mesačnou Jurnee. Počas nich si prežil ťažké chvíle, keď ho lekári odmietali liečiť alebo mu odporúčali ísť na interrupciu. Dnes sa snaží vzdelávať ľudí v tom, ako sa stavať k transrodovým ľuďom, ktorí čakajú bábätko.

„Nám transrodovým ľuďom je jedno, či nás prijímate alebo s nami súhlasíte. Ide nám hlavne o to, aby sme mali rovnakú možnosť dostať kvalitnú zdravotnú starostlivosť,“ povedal v rozhovore.


Tranzíciu zo ženy na muža začal podstupovať už v roku 2009, nechal si však ženské reprodukčné orgány. Vďaka tomu sa mu podarilo dvakrát otehotnieť, obe tehotenstvá však boli podľa Colemana prekvapením. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kayden X Coleman (He/Him) (@kaydenxofficial)

Odporúčané
Rusov „vytočili“ ukrajinské dresy na Euro 2021. Je na nich mapa Ukrajiny aj s anektovaným Krymom Rusov „vytočili“ ukrajinské dresy na Euro 2021. Je na nich mapa Ukrajiny aj s anektovaným Krymom 7. júna 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia