Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2021, 12:53
Čas čítania 0:52
Richard Bonde

Elon Musk zdvihol cenu erotickej kryptomeny o 350 percent. Môže za to tweet so sexuálnym podtónom

Elon Musk zdvihol cenu erotickej kryptomeny o 350 percent. Môže za to tweet so sexuálnym podtónom
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
NEWS ELON MUSK KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Miliardár Elon Musk má nezvyčajný talent na zverejňovanie bizarných tweetov a ešte väčší na ovplyvňovanie hodnôt virtuálnych peňazí.

Miliardár a CEO spoločností Tesla Motors a SpaceX opäť narobil rozruch vo svete kryptomien. Len nedávno svetu ukázal, ako dokáže jediným tweetom masívne zmeniť vývoj ceny bitcoinu či dogecoinu. Podľa jeho včerajšej aktivity na sociálnej sieti Twitter to vyzerá tak, že to neurobil naposledy.

Odporúčané
Frustrovaní investori o 800 % zdvihli cenu meme kryptomeny s logom roztomilého psa. Elon Musk zase povzbudil Bitcoin Frustrovaní investori o 800 % zdvihli cenu meme kryptomeny s logom roztomilého psa. Elon Musk zase povzbudil Bitcoin 29. januára 2021, 18:01

Včera po pol jedenástej predpoludním sa na Twitteri objavila šifrovaná správa práve od prefíkaného Muska. Jej znenie nadväzovalo na tweet z 10. mája, ktorý videli milióny ľudí po celom svete a pohýbal s cenou dogecoinu. Podľa jeho vtedajších slov mala ísť táto zábavná psia kryptomena na Mesiac.

Jeho včerajší status však už nehovorí o dogecoine, ale o kryptomene cumrocket, ktorú jej zakladatelia klasifikujú ako „18+“ a „NSFW“. Musk si do svojho tweetu zámerne vybral namiesto samotného názvu dva emotikony – a prvý z nich použil v perfektnom prenesenom význame.

Ešte deň predtým zverejnil Musk iný tweet v znení „Canada USA Mexico“, ktorý mal začiatočnými písmenami týchto krajín opäť indikovať výraz „cum“.

Cena kryptomeny cumrocket vystúpila po jeho tweete z pôvodnej hodnoty 5 centov, ktorú mala o 10.30 h, na neuveriteľných 23 centov už o 11.00 h. V priebehu tridsiatich minút dokázal Muskov tweet zdvihnúť hodnotu cumrocketu o približne 350 percent.

Odporúčané
Elon Musk napísal, že cena akcií Tesly je príliš vysoká, po statuse prudko klesla Elon Musk napísal, že cena akcií Tesly je príliš vysoká, po statuse prudko klesla 2. mája 2020, 11:25

Hodnota kryptomeny sa vo výšinách neudržala príliš dlho, necelých 24 hodín po tomto cenovom výbuchu je jej hodnota už „len“ 13 centov. Uvidíme, čím ďalším nás Elon Musk o pár dní prekvapí.

Domov
Zdieľať
Diskusia