Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 18:01
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Frustrovaní investori o 800 % zdvihli cenu meme kryptomeny s logom roztomilého psa. Elon Musk zase povzbudil Bitcoin

NEWS ELON MUSK
Uložiť Uložené

Svet investovania a kryptomien rozvíril nárast Dogecoinu, ale aj vyjadrenia Elona Muska.

Vo svete investovania a kryptomien neprejde ani jeden nudný deň. Sociálne siete síce žijú akciami firmy GameStop, ktoré vyleteli do astronomických výšin, ale podľa pôvodnej teórie z Redditu majú smerovať ešte k vyššej hodnote. 

Medzitým však mnohé aplikácie na investovanie do akcií dočasne zablokovali možnosť nakupovať akcie GameStopu, a tak sa na rôznych fórach spustila vlna investovania do menej regulovaných oblastí. A takýmito oblasťami sú kryptomeny.

Odporúčané
Na trhu rastie bublina GameStopu. Takto sa na Reddite organizuje odboj proti investičným špekulantom Na trhu rastie bublina GameStopu. Takto sa na Reddite organizuje odboj proti investičným špekulantom 28. januára 2021, 15:30

Netrvalo dlho a obeťou frustrovaných investorov sa stala meme kryptomena Dogecoin. Nejde o kryptomenu so žiadnou špecifickou vlastnosťou či pridanou hodnotou, ale jej logo predstavuje roztomilý pes Šiba inu, a tak si už dlhé roky udržiava miernu popularitu.

Frustrácia investorov však od začiatku roku 2021 prerástla do takých rozmerov, že cena kryptomeny Dogecoin narástla o viac ako 800 percent. Ak si teda investoval v správny čas, mohol si svoj vklad 8-krát zvýšiť, ale aj o všetky peniaze postupne prísť.

Frustrovaní investori o 800 % zdvihli cenu meme kryptomeny s logom roztomilého psa. Elon Musk zase povzbudil Bitcoin
Zdroj: Twitter

To, že kryptomeny zažívajú čoraz väčší rozmach, pritom dokazuje aj krok jedného z najbohatších ľudí na svete. Šéf Tesly Elon Musk si zmenil svoj popis na sociálnej sieti Twitter, kde nechal len jedno veľavravné slovo: Bitcoin.

Musk dokonca pred koncom minulého roka spomenul na Twitteri aj Dogecoin, ale teraz zrejme pridaním Bitcoinu do svojho popisu reaguje na dianie na akciových trhoch, ktorým dominujú veľké investičné fondy.

Voči nim sa ohradil aj vo štvrtok večer, keď skritizoval celý fenomén „shortovania akcií“, a teda vsádzania na to, že hodnota danej firmy klesne. Musk so spoločnosťou Tesla zažil takéto útoky od veľkých fondov počas uplynulých rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia