Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2021, 21:31
Čas čítania 0:37
Tímea Krauszová

Stádo slonov, ktoré ušlo z čínskej rezervácie, za sebou necháva hotovú spúšť

Stádo slonov, ktoré ušlo z čínskej rezervácie, za sebou necháva hotovú spúšť
Zdroj: Flickr/Benh LIEU SONG/volně k užití
NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Prešli už stovky kilometrov a cestou zničili dediny aj polia.

Stádo 15 slonov ušlo z čínskej rezervácie a migruje po krajine. Zatiaľ prešli 500 kilometrov, zničili desiatky hektárov pôdy a podľa miestnych médií sa výška škody, ktorú spôsobili, blíži k 900-tisíc eurám. Zanechávajú za sebou spúšť a teraz hrozí, že sa preženú 7-miliónovým mestom, informuje Independent.

Ušli a putujú na sever

Slony ušli z prírodnej rezervácie v provincii Jün-nan na juhu Číny ešte minulý rok a prešli niekoľko stoviek kilometrov. Zatúlali sa aj do dedín a niekoľkokrát došlo aj k stretu s ľuďmi. Podľa miestnych médií strety nemali smrteľné následky.

Migrujúce stádo 15 slonov spôsobilo škody v niekoľkých dedinách na juhozápade Číny a zničilo približne 56 hektárov úrody.
Migrujúce stádo 15 slonov spôsobilo škody v niekoľkých dedinách na juhozápade Číny a zničilo približne 56 hektárov úrody. Zdroj: TASR/AP

Nie je jasné, prečo slony vôbec ušli a smerujú na sever. Dnes sa už približujú k mestu Kchun-ming, hlavnému mestu provincie, v ktorom žije niekoľko miliónov ľudí. Úrady sa ich snažia presmerovať (blokádami na ceste či pomocou jedla), aby sa mestám vyhli. Monitorujú ich stovky ľudí, viac ako 70 áut a niekoľko dronov. 

Na svojej ceste už poškodili dediny, polia, stodoly či vodné diela. Krajine spôsobili škodu vo výške v prepočte 872-tisíc eur.

Odporúčané
Rýchlo a zbesilo 9, Tiché miesto 2, Conjuring 3 či nová pixarovka. Vraciame sa do kín, v ktorých budú hrať hollywoodske pecky! Rýchlo a zbesilo 9, Tiché miesto 2, Conjuring 3 či nová pixarovka. Vraciame sa do kín, v ktorých budú hrať hollywoodske pecky! 2. júna 2021, 16:25
Domov
Zdieľať
Diskusia