Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2021, 10:33
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Minister vnútra Mikulec: Ľudia Fica, Pellegriniho a Kaliňáka vynášali milióny mesačne lietadlami do Dubaja

NEWS ROMAN MIKULEC
Uložiť Uložené

V rozhovore pre Denník N Roman Mikulec citoval z výpovede spolupracujúceho obvineného exfunkcionára NAKA Bernarda Slobodníka.

Minister vnútra Roman Mikulec tvrdí, že existuje hneď niekoľko dôkazov, že sa „tu vynášali milióny a státisíce mesačne lietadlami do Dubaja“. V rozhovore pre Denník N potvrdil, že ide o informácie, ktoré vyplývajú z výpovede bývalého riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Bernarda Slobodníka. „Neviem, či bol pri tom, ale je to jeho citácia z novembra minulého roka, keď sa priznal ku skutkom, ktoré urobil,“ povedal denníku v rozhovore. 

„Bernard Slobodník dokonca povedal, že tým, ako sa správali, tak on sám sa stretol s ľuďmi, ktorí sa nevedeli domôcť spravodlivosti. Toto boli ľudia bývalého vedenia ministerstva vnútra a politickej garnitúry, to znamená Fico, Pellegrini, Saková, Kaliňák a spol. Toto boli ich ľudia, ktorí sa dnes priznávajú k takýmto ohavným veciam,“ skonštatoval minister vnútra Roman Mikulec. Prízvukuje, že existuje „iks dôkazov a výpovedí“.

Odporúčané
Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó 4. decembra 2020, 10:18

Bernard Slobodník spolupracuje s vyšetrovateľom od úplného začiatku. Obvinený je z korupcie aj z účasti v organizovanej zločineckej skupine Norberta Bödöra. Slobodníka nestíhajú väzobne, je na slobode. 

Bývalý vysokopostavený funkcionár NAKA usvedčuje výmenou za nižší trest aj poslanca Petra Žigu a vypovedal aj proti bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému. Jeho výpovede sa v niektorých prípadoch zhodujú aj s ďalším spolupracujúcim obvineným Ľudovítom Makóom. 

Deň pred zadržaním podal na Slobodníka trestné oznámenie bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorého naďalej stíhajú väzobne ako prvého podriadeného oligarchu z Nitry Norberta Bödöra. 

„Podával som trestné oznámenie na Bernarda Slobodníka a ďalšie osoby v súvislosti s pripravovanou kriminalizáciou mojej osoby. To je všetko, čo môžem povedať. Nezverejňujem bližšie informácie najmä z dôvodu, že nie som zástancom verejného vyšetrovania,“ povedal Gašpar pár hodín pred tým, ako ho zadržala vo vlastnom dome NAKA. 

Domov
Zdieľať
Diskusia