Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 14:01
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Slovenskí policajti dostali paralyzátory, páchateľov budú môcť zneškodniť bez výstrelov z pištole

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Paralyzátorom možno podľa polície zastaviť akéhokoľvek agresora narušujúceho verejný poriadok.

Slovenskí policajti dostali nové paralyzátory. „Tieto nástroje, ktoré policajti využívajú pri ochrane verejného poriadku, bezpečnosti a v boji proti zločinnosti, nazývame donucovacie prostriedky – jedným z nich je aj nový dištančný elektrický paralyzátor TASER X2 (DEP),“ vysvetlili na Facebooku.

Používanie týchto prostriedkov „je opodstatnené, keďže zákon o Policajnom zbore hovorí, že policajt je povinný dbať na to, aby čo najviac šetril život osoby, proti ktorej útok smeruje“.

Paralyzátorom možno podľa polície zastaviť akéhokoľvek agresora narušujúceho verejný poriadok. „To znamená nielen samotného páchateľa trestného činu, ale aj osobu, ktorá ohrozuje svoju bezpečnosť alebo bezpečnosť iných, prípadne psychicky narušenú osobu, u ktorej nemožno predvídať ďalšie správanie,“ dodáva polícia. Výhodou podľa nich je, že paralyzátorom môžu páchateľa zasiahnuť z bezpečnej vzdialenosti, vďaka čomu policajt chráni seba a prípadného rukojemníka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia