Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 8:06
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Za ľudí sa ďalej rozpadá, Remišová vyhodila Kiskovu pravú ruku

NEWS VERONIKA REMIŠOVÁ ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Konflikt v strane sa čoraz viac vyhrocuje, minimálne polovica krajských predsedníctiev si želá mimoriadny snem, na ktorom by mohli za predsedníčku zvoliť Máriu Kolíkovú.

Súčasná predsedníčka strany Za ľudí s okamžitou platnosťou prepustila generálneho manažéra strany Romana Krpelana, upozornila TV Markíza, podľa ktorej ide o pokračovanie vnútrostraníckeho konfliktu. Veronika Remišová vraj argumentovala tým, že Krpelan si neplnil povinnosti, ktoré mu vyplývali z jeho pracovnej pozície. TV Markíza zároveň upozorňuje, že Romana Krpelana považujú za šedú eminenciu v strane a zároveň je bývalou pravou rukou zakladateľa Andreja Kisku.

Koaličná strana Za ľudí prechádza krízou. Viacerí členovia žiadajú zvolanie mimoriadneho snemu, aby mohli vystaviť svojej predsedníčke účet za rok a pol vo vedení strany. Z indikatívneho hlasovania vyplynulo, že tesná väčšina členov strany chce výmenu predsedníčky, odvolaním generálneho manažéra tak môže Remišová teoreticky nakloniť pomer vo svoj prospech. 

Zmenu žiada aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ktorá sa už netají svojimi ambíciami nahradiť Remišovú. 

Odporúčané
Nedeľný komentár: Fico prvýkrát vyhráva, z rukáva vyťahuje bombu za bombou Nedeľný komentár: Fico prvýkrát vyhráva, z rukáva vyťahuje bombu za bombou 30. mája 2021, 12:26

„Je tu časť strany, myslím, čo sa týka poslancov väčšina a väčšina predsedníctva, vnímam však, že aj väčšina členskej základne chce, aby došlo aj k prehodnoteniu vedenia strany, aj k vyhodnoteniu vládnej krízy,“ povedala Kolíková v relácii TA3.

Vládna kríza podľa nej ukázala v strane Za ľudí rozdielnosť názorov na to, ako presadzovať ciele, ktoré sú pre stranu dôležité. Navonok vraj strana presadzovala štvorkoalíciu, no jej členom ponúkali posty aj vo vláde trojkoalície. Povedala aj, že jej samotnej ponúkala predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová post ministerky spravodlivosti.

Niektorí členovia predsedníctva Za ľudí sa ohradili voči tvrdeniam ministerky spravodlivosti a podpredsedníčky Márie Kolíkovej o prístupe k prehodnoteniu vládnej krízy. Hovoria o zavádzajúcich tvrdeniach, ktoré odzneli v nedeľnej diskusnej relácii. Pod stanovisko sa podpísali Dušan Velič, Miriam Šuteková a Viera Leščáková.

Zakladateľ strany a bývalý prezident Andrej Kiska v pondelok vyzval na zvolanie mimoriadneho snemu a požiadal exkolegov, aby si nevymieňali názory cez médiá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia