Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2021, 13:14
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Hlboký prepad dôvery k Igorovi Matovičovi: verí mu len každý 10. Slovák, ukázal prieskum

POLITIKA PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Z prieskumu agetúry Focus pre TV Markíza vyplýva, že medzi najmenej dôveryhodných politikov koalície patria Igor Matovič, Štefan Holý a Natália Milanová.

Igor Matovič sa v rebríčku dôveryhodnosti členov vlády posunul na úplné dno, v súčasnosti mu verí len 11 % opýtaných Slovákov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. 

Takmer všetci ministri z vládnej koalície sa v rebríčku prepadli, niektorí aj o viac ako 5 %. Najdôveryhodnejším je minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, na druhom mieste je Richard Sulík a na treťom minister školstva Branislav Gröhling. Nad tretinovou dôveryhodnosťou sú aj Ján Budaj, Ivan Korčok a predseda vlády Eduard Heger. 

V trojici najmenej dôveryhodných politikov sú okrem Igora Matoviča aj Štefan Holý ako podpredseda vlády pre legislatívu a ministerka kultúry Natália Milanová. 

Odporúčané
Nedeľný komentár: Fico prvýkrát vyhráva, z rukáva vyťahuje bombu za bombou Nedeľný komentár: Fico prvýkrát vyhráva, z rukáva vyťahuje bombu za bombou 30. mája 2021, 12:26

Agentúra tvorila prieskum v dňoch 11. až 19. mája 2021, teda ešte skôr, ako uzrela svetlo sveta informácia o stretnutí v budove SIS, na ktorom sa zúčastnili najmocnejší ľudia v krajine. 

Domov
Zdieľať
Diskusia